cover

Camarosmith

Camarosmith

CD (2003) - Dead Teenager / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Stoner / Grunge / Hardrock

Spor:
It's Alright
S.O.S.
714
Fuzz Intro
Corrupt
Time Around
Sellout
Motorgun
Flight of the Red Wing
This Need
Choker
Sonic Colonic
Running Free

Referanser:
Soundgarden
Black Sabbath
Zeke
Monster Magnet

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Swampgarden

Fra restene av speedpunkerne Zeke kommer ei seig skive som drar deg gjennom tung høstgjørme.

Camarosmith? Steven Tyler og Joe Perry backet av tre gjørmerockere fra Halden? Nei! Camarosmith er et nytt amerikansk band med større musikalsk slektskap til Camaros enn til Aerosmith. Bandet består av en gjeng gamle pønkere som vil lage seig, svett og tung rock av grovt kaliber. Trommisen og bassisten spilte tidligere i actionspeedpunkbandet Zeke, mens de tre andre har bakgrunn fra mindre kjente undergrunnsprosjekter.

Sammen skaper de noe som minner litt om gammel Soundgarden. Noe av dette skyldes Ben "Devil" Rews Cornell-aktige stemme. Uansett er det snakk om samme innstilling til den tunge Black Sabbath-pregede riffingen (coveret er en parodi på Sabbaths Sabotage fra 1975). På sitt tøffeste lager de skremmende sumpmetal med fett driv og møkkete lyd.

Skiva åpner med It's Alright og S.O.S (som her står for Son of Sam), to barske rockere som lukter krutt og svidd kjøtt. Jeg er dessverre ikke like begeistra for alle låtene. Camarosmith har ikke fått alt på plass ennå men viser her og der at de kan sin tungrock. Mellom litt slappere spor kan man finne traktorrockerne Sellout og This Need. På enkelte låter som Time Around og Motorgun blir det litt for tett opptil Soundgarden til at jeg synes det er behagelig. Nærmere sin punkopprinnelse kommer de i Choker.

Selv om dette ikke akkurat er enestående kan debuten til Camarosmith være verdt en lytt for alle med sans for grisete og tung rock, basert på riff man kanskje har vært borti før. Originalene er nok kanskje bedre, men Camarosmith kan også by på gledelige øyeblikk.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bryan Ferry - Frantic

(Virgin)

Bryan Ferry og de gamle gutta ser fortsatt framover. Garantert rynkefri.

Flere:

Rosanne Cash - Black Cadillac
Broken Records - Until the Earth Begins to Part