cover

Into the Racer Age

Racer Age

CD-EP (2004)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Stoner / Tungrock

Spor:
Old
The Seer's Tale (Come Fame)
A Scientific Fuct
The Day I Died
Blues Inc
Burning All The Way

Referanser:
Fugentpecker
We
Thulsa Doom

Vis flere data

Se også:
Racer Age - Racer Age (2003)
Men and Machines - Racer Age (2007)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Sixpack med trøkk

Merkbar utvikling i positiv retning for nytt, norsk stonerrockhåp.

Denne kvartetten ga ut en trespors EP i fjor som gikk litt for fort i glemmeboka. Nå er de tilbake med seks nye låter som stort sett river mer i øra. Det virker som om Racer Age har klart å få mer ut av sin harde, stonerinspirerte rock denne gangen. I blant kan man nemlig ane lukten av svovel på Into the Racer Age.

Bandet har fortsatt litt igjen før de når nivået til band som We og Thulsa Doom, men har absolutt noe å bygge videre på. Flere av låtene er kraftrock av det drivende og tunge slaget. De har klart å hente fram et trøkk som hever låtene og gjør dette til en gyngende og hardhendt lytteopplevelse. Riff og grooving sitter godt, og bandet viser talent for å skrive monsterrocklåter.

A Scientific Fuct er en av låtene med såpass mye driv og trøkk at man henter fram det onde rockegliset. Sammen med den svette og lange Blues Inc. er den et klart høydepunkt på EPen. Låtene har en god tyngde og bandet har klart å unngå å bli sidrompa og daft. De kan godt sammenlignes med et annet ungt stonerband kalt Fugentpecker, da det virker som om de har noe av den samme innstillinga.

Into the Racer Age viser et band som veit hva de vil. De har fortsatt litt å gå på når det gjelder vokal og fokus. Med riktig hjelp og blikket vendt framover kan dette bli riktig så sveisent etterhvert.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ben Weaver - Hollerin' At a Woodpecker

(30/30)

Fast som fjellet. Mystisk som skogen. Einsam som prærien. Vill som elva.

Flere:

Madder Mortem - Desiderata
Wavves - Wavvves