cover

Metal

Messiah's Kiss

CD (2004) - SPV / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal

Spor:
Execrate
Uncaging Rebellion
Believer
Metal 'til We Die
Fight Or Fall
Holy Waters
Angels
Hell Or Victory
Tears In The Rain
Run And Hide
Road To Exxtasy
Blackhawk
The Egde Of Eternity
Dog Idols

Referanser:
Judas Priest
Iron Maiden
Sabbat
Manowar

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Metal 'til we're bored

Tysk retrometal på grensen til det kjedsommelige og smått patetiske.

Tyske Messiah's Kiss har lært en masse av stilartens hedersmenn i Manowar, Iron Maiden og Judas Priest. Selv tilfører de ikke noe særlig. Tyskerne høres mer ut som b-vare enn klassisk metal. Bildene forteller at dette ikke er de yngste gutta i bransjen, men jeg har kun finni ut hva en av dem har gjort tidligere. Den engelske bassisten Wayne Banks var tidligere med i mer kritikerroste Sabbat.

Metal er ikke bare en av årets minst oppfinnsomme platetitler, den er også en av årets minst oppfinnsomme metalskiver. Her finner man ingenting man ikke hørte bedre gjennomført en eller annen gang på 80-tallet. Vokalist Mike Tirelli prøver så godt han kan å høres tøff ut, men har langt igjen før han når vokalprestasjonene til for eksempel Rob Halford. Tekstene er antagelig etterapinger etter en del halvgode ideer fra platesamlinga.

Produksjonen høres hakket for tam ut til at koringer og pompøsitet kommer til sin rett. Både melodier, framføringer og tekster er forutsigbare og tidvis slappe. At ei låt heter Metal 'til We Die virker lovende på sitt vis, men heller ikke dette er noen framtidig allsangshymne.

Med titler som Fight Or Fall og Hell Or Victory forstår man at bandet mener alvor. Det betyr ikke at lytteren trenger å ta dem på alvor. Jeg sliter veldig. Skiva er heller ikke pinlig nok til at man kan se humoristisk på den. Den er faktisk bare kjip.

Metal er ei sånn skive som gjør deg skikkelig sulten på å høre noe klassisk Judas Priest eller Iron Maiden fort som faen. For dette holder ikke mål. Messiah's Kiss har laget en skive som etteraper de beste i stilarten, men klarer ikke å presentere noe nytt for metalpublikummet. Metal er en blass kopi av gamle storheter. Skiver som denne gjør vel egentlig heavy metal en bjørnetjeneste.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Madrugada - Madrugada

(EMI Virgin)

Ringen er sluttet, lyset er slukket. Norges største rockeband sier farvel med sin sterkeste plate siden funklende Industrial Silence.

Flere:

When - Trippy Happy
Wavves - Wavvves