cover

Lights

Lights

CD (2008) - Language of Stone

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Folk / Frifolk / Eksperimentell

Spor:
At Midnight
Break Run Fly
Branches Low
For You
Rise Up
Lick the Blood
Here We Go
Sing It O-O-O

Referanser:
Espers
Noa Babayof
Faun Fables
Meg Baird
Marissa Nadler
Jana Hunter
Brightblack Morning Light
Mariee Sioux

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


I komfortsonen

Utsøkt kvinnesang fra denne Brooklyn-kvartetten.

Etiketten til Espers' Greg Weeks fortsetter å spre om seg med fin folk-relatert musikk. De omtaler seg selv som "an artist-centric label that champions organic musicanship and the human element". Denne gangen følges credoet med Brooklyn-baserte Lights. Tre damer og en herremann utgjør denne kvartetten, som egentlig ikke beveger seg så veldig langt fra det Espers presenterte på sin første plate.

Vi snakker her om flerstemte vokalharmonier fra de kvinnelige sirenene og lettere psykedelisk folk med relativt enkle virkemidler. Spesielt vokalen må fremheves her som særlig flott, der de vever seg inn og ut av hverandre i frilynt harmoni. Kombinasjonen av imøtekommende fraseringer og mørkere skogsmystikk er ikke å forakte, og Lights formidler dette på troverdig og lyttervennlig vis.

Det hadde faktisk vært spennende å høre dette bandet i en enda mer distingvert setting enn den noe hengslete stilen som de legger opp til her med gitarfuzz og minimalistisk backing, men musikken stjeler i hvert fall ikke fokus vekk fra stemmene.

Lights er ikke akkurat "farlige" eller spesielt krevende å høre på, men desto mer behagelig å synke hen i. Sjekk særlig åpningssporet At Midnight, Branches Low og ikke minst hypnotiske Sing It O-O-O for eksempel på utsøkt arbeid med å etablere et slags paradis i det grønne. Dette er tre låter som kan gi fred i de mest forstyrrede sinn.

Blir disse tonene litt for bløte vil kanskje Break, Run, Fly og For You verdsettes høyere, der bandet beveger seg fra det rolige skogsholtet og med åpne øyne mot den brennende Wicker Man-kjempen ute ved havgapet.