cover

Tight 'N' Exciting

The Hip Priests

CD (2007) - Sonic Dirt / Bootleg Booze

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Hardrock / Garasjerock

Spor:
Cream Ma Jeans
Demon Hooker
Grease Machine
Hip Priest
Teenage Friction
F.T.P.
I Love to Fuck
Super Whore
Juced Up 'N' Loose
Hangin' With the Boys
Ass on Fire
Young Savage

Referanser:
Iggy & The Stooges
Turboneger
Johnny Thunders & the Heartbreakers
Dictators
Motörhead
The Hellacopters

Vis flere data

Se også:
The Hip Priests/Sonic Negroes - The Hip Priests & Sonic Negroes (2008)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sønner av Iggy

De kaller seg 'Sønner av Iggy', men debutalbumet fra disse engelske karene har blitt veldig voksent.

Ifølge bandet selv kunne de vært sønner av Iggy, Johnny Thunders, Hank von Helvete, Lemmy og Handsome Dick (fra The Dictators). Med andre ord er forventningene svært høye til Tight 'N' Exciting!

The Hip Priests fra Nottingham startet i 2006, og har sin opprinnelse fra X-Rays og The Divine Brown (for meg helt ukjente band). Tight 'N' Exciting er deres debutalbum, med totalt 12 låter fordelt på 32 minutter.

Allerede ved å se på coveret, der en svært så lettkledd dame viser sine bryster, er det klart hva dette dreier seg om: Her oser det av sex, og med låttitler som Demon Hooker, I Love to Fuck, Super Whore og Ass on Fire, så er det ingen tvil om hva man setter i fokus. Du får kanskje ingen stor lyrisk opplevelse ved å lytte til tekstfraser som fra FTP (Fuck the Priests): "Your girls leavin'/You're gonna weep/Everybody wants to fuck the Priests". Men selvsikkerheten er det i hvert fall ingen ting i veien med!

Det gis full gass fra første spor; Cream Ma Jeans, og jeg får lyst til å kaste meg ut av sofaen og spille med. Klisjeene brukes til det fulle, men her ment i svært positiv forstand. Neste låt Demon Hooker holder samme tempo, og standarden er dermed satt med fengende låter og et enormt driv der vokalist Gary X-Ray lett får med seg sine to gitarister, bassist Lee Love og Skintight Tim på trommer gjennom et tett lydbilde.

Det er ingen tvil om at man har hørt dette før, både hos Iggy og ikke minst Turbonegers tidligere skiver. Men det er noe med at når man blir "revet med", det låter tøft og man er i godt humør, så er dette bare herlig. Drivende gitarsoloer, kor-/allsangsrefrenger og en trommeslager som elsker å herje løst på cymbalene får meg til å sette pris på det jeg hører.

Variasjon eksisterer knapt, og stort sett samme høye fart holdes veien. For å sette fingeren på noe er det å anbefale en viss variasjon på melodiene. Men for all del, tanken her er å ha det moro. Om ikke dette har blitt en klassiker, så er dette en perfekt vorspiel-plate, der man kan ta seg noe godt kaldt å konsumere, spille luftgitar og danse.

Utgivelsen er et samarbeid mellom svenske Bootleg Booze og engelske Sonic Dirt. Albumet slippes i totalt 1500 eksemplarer (500 LP/1000 CD). Liker du denne type musikk anbefales derfor å logge seg inn på bootlegebooze.com.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Dungen - Skit I Allt

(Sublime Sounds)

Skit I Allt er ypperlig kur mot eventuelle høstdepresjoner, deilig melankolsk oppløftende i all sin tidløshet.

Flere:

Robin Williamson - The Iron Stone
Stereolab - Sound-Dust