cover

Tresor Never Sleeps

Diverse artister

CD (2003) - Tresor / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Techno

Spor:
M-Yard
Arrange And Process Basic Channel Tracks (Part 7)
Artillery
Mike Wade
Böses Boot (Pacou Remix) Allromance
0,37 mg
The Extremist (DNA Mix) Rule By Law
Kylie (Regis Remix)
Distance For Life
Gravedigger

Referanser:
Jeff Mills
Joey Beltram
Mike Wade
British Murder Boys
Leo Laker

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


12 år med legendarisk technoklubb

Tresor feirer seg selv med en klassesamling hard techno fra storheter som Jeff Mills, Joey Beltram og Surgeon.

Berlin-klubben og plateselskapet Tresor har i 12 år vært et av de mest markante navn innen hard perkussiv og industriell techno, og den mest åpenbare ambassaden for Detroit i Europa. Med en rekke utgivelser av artister som Jeff Mills, Blake Baxter, Robert Hood, Eddie "Flashin" Fowlkes, Juan Atkins, Surgeon og Advent under beltet, er Tresor blitt både velrenommert og toneangivende. Finnes det plateselskap man har lært seg virkelig å stole på, er Tresor helt oppe i toppen dersom man er ute etter purist-techno av den harde klassiske sorten. Derfor er det alltid en glede å undersøke hva de har å by på ved nye utgivelser, og jeg har ennå til gode å bli skuffet. Vel kan også Tresor overraske med utypiske utgivelser, men på denne samleren er materialet trygt plassert i kjent og kjær sjanger. Som NovaMute-samleren 2CDs & MP3s som også kom tidligere i år, er Tresor Never Sleeps spekket med grovkalibret, hard og sint minimalistisk techno. Det er imidlertid NovaMute som stikker av med seieren i innbyrdes oppgjør i år.

De gode bidragene på Tresor Never Sleeps er langt flere enn de mindre spennende sporene, og totalt sett bidrar Tresor til nok en positiv opplevelse med monoton og repetitiv syntetisk rytmikk. Allikevel inneholder ikke denne platen et like stort spenn i variasjon som den tidligere nevnte NovaMute-samleren. Så lenge dette heller ikke dreier seg om en dj-mikseplate, men en oppsummerende samling Tresor-historie, bør det være marginalt med plass til fyllmasse. Dersom man velger å la samme beat gjentas uten forandring i fem minutter, skal man være rimelig sikker på at dette lar seg gjøre på grunn av lyden og rytmens uproblematiske fortreffelighet.

Ved et par anledninger er det dessverre noen intetsigende og uspennende grooves som repeteres her, men heldigvis druknes de mer eller mindre av tungvekterne på samleren. Joey Beltram skuffer selvsagt ikke denne gangen heller, med sin mørke og militante M-Yard. Neste godbit er det Mike Wade som står for, med en Death Rattle som er tett, skitten og industrielt suggererende. Pacous remix av Recyver Dogs' Böses Boot fortsetter i samme gate, med et heftig stykke buldretechno der dunk-dunk får selskap av små lekre finesser. Leo Laker pisker opp stemningen med et sinssykt driv på 0,37 Mg, som har en bpm helt på grensen av det hysteriske. En utrolig heftig opplevelse, som å bli kjeppjagd så hardt at det virkelig begynner å blir moro. Jeff Mills er ikke mindre brutal, og skrur støyfrekvensen opp et aldri så lite hakk ekstra. Surgeon & Regis, som British Murder Boys, er i høyeste grad også tilstede med en dyster men funky Rule By Law. Aller best blir det uansett når Regis remixer Kylie av Rumenige og Loktibrada. Tyngre og seigere techno skal man lete lenge etter. Avslutningssporet Gravedigger står heller ikke i skyggen av de virkelig gromme technogrooverne.

Med en samling av 12 minimalistiske og harde technolåter fra en merkevare som har feinschmeckerstatus innen akkurat dette segmentet, sier det seg selv at det må bli en potent og kvalitetsmessig sterk utgivelse. Det har det da også blitt. En forutsetning for optimal nytelse er først og fremst at man er i humør for denne type kompromissløs dunderstøy, samt at man har anledning til å spille ordentlig høyt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kullrusk - spring spring spring spring spring

(Moserobie)

Med Per 'Ruskträsk' Johansson og Jonas Kullhammar i spissen, har Kullrusk for alvor utvida det tradisjonelle bruksfeltet for saksofon og klarinett.

Flere:

The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells
My Dying Bride - Songs of Darkness, Words of Light