cover

Everything Was Beautiful and Nothing Hurt

tompaulin

CD (2004) - Track & Field / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Lo-fi / Britpop

Spor:
Slender
It's a Girl's World
North
Second Rate Republic (demo)
Wedding Song
Swing Low Stuart
Ballad of the Bootboys
Them vs. Us
The Sadness of Things
My Perfect Girlfriend (demo)
My Life as a Car Crash
Give Me a Riot In the Summertime

Referanser:
Stars
Belle & Sebastian
St. Thomas

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Timotei og løvetann

Selv om dette ikke er en noen kanonskive, fortjener den mer oppmerksomhet enn det verden vil gi den.

Tom Paulin er navnet til en britisk poet, mens tompaulin er et band bestående av seks briter som spiller noe veldig mange vil assosiere med Belle & Sebastian. Dette blir selvfølgelig et noe overfladisk utsagn. De er mange, hyggelige, harmoniske og fulle av snodige tekster og spiller britisk indiepop. Det er det de har felles.

Plata som har fått den nostalgiske tittelen Everything Was Beautiful and Nothing Hurt er en pen liten samling av singler fra perioden 1999-2002. Helhetsinntrykket er en til dels ujevn plate med tre låter i toppklassen (Slender, North og Give Me a Riot In the Summertime).

Når hverdagen spyr ut sine trivialiteter møtes tompaulin i et antagelig noe rotete lokale, teller til tre, og begir seg ut i det bellske poplandskapet. En naiv, lettsindig klang fyller lydbildet og alt er bortimot fryd og gammen. Det blir til pen pop som gjør deg litt glad og smilete. Vokalprestasjonene som Jamie Holman and Stacey McKenna står for, skal heller ikke klages på. Igjen; PENT.

Etter at ni spor har gitt deg følelsen av å ligge i en eng av timotei og løvetann, dukker det opp en sukat i bollen, tieren My Perfect Girlfriend, utkledd som en punka jente som befinner seg i en kjellerklubb? Før du vet ord av det, er det over. Øret har igjen gått tilbake til å fange opp humlenes surr.

Åpningskuttet Slender er en gåsehud-kandidat og trolig den sterkeste i denne omgangen. Det er noe med den skjøre pikeaktige stemmen. Beroligende. Selv om platas midtparti er litt svakere, blir det aldri direkte dårlig, bare litt uengasjerende... Selv om siste sporet nesten forandrer meningen min, Give Me a Riot In the Summertime, som viser seg å være mer enn en kul låttittel. Jeg liker veldig godt tekstene deres, naive og underfundige: The Sadness of Things byr på denne morsomme lyriske sekvensen: "25 years of darkness/ She was 26/ she said she liked the Rolling Stones/ but she's only got the greatest hits..."

Enkelt, men hyggelig. Søtt og naivt, men selvsikkert. En smule anonymt, men akk så ekte og skjørt. That's it. Og litt samme sjarmen som hjemmelaget saft. Synd de fleste allikevel foretrekker Coca Cola.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richmond Fontaine - Post to Wire

(El Cortez)

Dei er ømme, dei er eksplosive og dei fortel skarpsindige historier frå den amerikanske sidelinja.

Flere:

Alog - Duck-Rabbit
Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust