cover

The Complete Guide to Insufficiency

David Thomas Broughton

CD (2005) - Plug Research / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Akustisk / Folk / Singer/songwriter / Sakral / Visepop

Spor:
Ambiguity
Execution
Unmarked Grave
Walking Over You
Ever Rotating Sky

Referanser:
Antony and the Johnsons
Nick Drake
John Martyn
Van Morrison
Smog
Songs: Ohia
Vashti Bunyan
Tim Buckley

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Midnattsmesse i Wrangthorn kirke

Enkelte har det i blodet. Noen besitter kvaliteter som andre bare kan drømme om. Møt David Thomas Broughton.

Ut fra "intet" kommer den unge briten David Thomas Broughton med en debutplate av et kaliber det går lang tid mellom hver gang vi opplever. Svært lang tid. Noen skiver er ikke bare overraskende positive, noen ganger får man følelsen av å være med på en liten åpenbaring. The Complete Guide to Insufficiency er en slik plate.

The Complete Guide er innspilt live i Wrangthorn kirke hjemme i Leeds, i ett sammenhengende opptak, og knapt nok mikset i etterkant. Den består av 5 låter fordelt over 40 minutter, fremført av en mann alene med sin gitar - men utkommet er sjeldent rikt og tilfredsstillende. Det kan virke simpelt, men der andre bruker måneder på å forsøke å skape noe som er like skjellsettende, har noen fått utdelt disse evnene helt naturlig. David Thomas Broughton er en slik artist.

Stilmessig er det mulig å plassere ham et sted mellom Nick Drake, Jackie Leven og Van Morrison, og den mest naturlige referansen kan da være John Martyn. Broughton deler både den tykke, fyldige sjeldirrende stemmen (som også vil gå hjem til alle som har oppdaget og gledet seg over Antony den siste tiden) og det enkle, fingerplukkende folk/blues gitarspillet finner en naturlig plass i den britiske folk-tradisjonen disse representerer. Han er ingen gitarspiller på linje med Drake/Martyn - eller John Fahey, for den saks skyld. Som John Martyn benytter han pedaler/loops i sitt spill og uten å briljere med lignende tekniske ferdigheter som disse, evner han likefullt å fremstå som fullbefaren gitarist riktig tilpasset sitt uttrykk.

De fem låtene er lange, men de virker aldri meningsløst utstrakte. Det primitive utlignes av det katedralske, det enkle forsvinner i det ektefølte. The Complete Guide er ingen lystig hurra-plate, og den katedralske stemningen kan også overføres til tekstene. På Execution gjentas teksten: "I wouldn't take her to an execution, cause I love her so..." til hypnotisk virkning, på Unmarked Grave forsvinner stemmen faktisk ned i svarteste graven sammen med linjene: "My body rots while she is weeping, And I'll remain forever sleeping..." mens kirkeklokker vitterlig kan høres i bakgrunnen. Det er slike øyeblikk man lever for.

The Complete Guide virker aldri påtatt melankolsk eller klagende til tross sin noe tunge byrde. For det er kraft i Broughtons viser, og med en stemme som setter seg i de solide kirkeveggene og melodier som løftes høyt opp i kirkehvelvet bør han ikke sidestilles med de mange sutresangerne som henger over kassegitarene sine.

Dette er en trendløs og tidløs skive. En samling sanger om død, krig og kjærlighet som fester seg i hjertet. Ikke bruk krefter på å tenke på hva denne mannen kan finne på fremover. The Complete Guide to Insufficiency vil vare lenge!

Vinteren er reddet. I morgen går jeg til kirken. Med hodetelefoner.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Balkan Beat Box - Nu Med

(Crammed Discs)

Balkan Beat Box tvinger frem sommerstemningen med sitt svært humørløftende mas.

Flere:

A Silver Mt. Zion - Horses in the Sky
Serena Maneesh - Serena Maneesh