cover

Topp Stemning På Lokal Bar

Casiokids

2 x CD (2010) - Nightliner / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektropop / Casiopop / Synth / Pop

Spor:
Grønt Lys I Alle Ledd
Togens Hule
Verdens Største Land
Fot I Hose
Finn Bikkjen
Gomurmamma
En Vill Hest
Min Siste Dag
Verdens Største Land (Velferd Remix)
Fot I Hose (Captain Credible Remix)
Det Snurrer (Casiokids Remake of Det Snurrar I Min Skalle)
Fot I Hose (Axemax & Big P Remix)
Hun Er Min Venstre Hånd (Casiokids' Cover of Left Handed Girl)
Fot i Hose [LFF Extension]
Verdens Største Land (Axemax & Big P Remix)

Referanser:
The New Wine
Kakkmaddafakka
Velferd
The Flaming Lips

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ganske så god stemning

Jøss! Nå har The Flaming Lips kledd seg ut som Teletubbies og røyket seg enda fjernere enn de noen gang har vært.

Casiokids virker å være på en kontinuerlig seiersferd slik de konstant puster nytt liv i sine egne nå klassiske perler av barnslig elektropop. Debutalbumet, Fück Midi, kom allerede i 2006, men selv ikke dette er et ordentlig oppfølgeralbum. Noen av disse låtene har vært med oss et par år nå, og den første disken her består rett og slett av de fire siste syvtommerne, med hver sin B-side. En litt original fremgangsmåte altså, men så er det for all del et svært originalt elektroorkester dette.

På singlene som kom etter debutalbumet så var det hitlåter på et helt annet nivå det var snakk om. Hitlåter som man enten elsker eller hater, riktig så plagsomme til tider, og riktig så herlige og banale andre ganger. Det hele ble så toppet med Finn Bikkjen i 2009, en låt som ville vært kapabel til å få hvem som helst til å klikke i vinkel om den kom på feil tidspunkt. Alle de andre gangene er det heldigvis ekstremt morsomt, selv om spøken begynner å bli tynnslitt etter massiv overspilling.

For å spe på singlene har Casiokids lagt ved en samling remikser og fortolkninger, og som forventet har dette blitt en liten tålmodighetsprøve mesteparten av tiden. Men Captain Credible er blant redningsmennene her, og fremstår som en av de få passende menneskene til å ta banalitetene til Casiokids til et nytt nivå. Også Velferd (aka Geir Hermansen fra The New Wine) leverer særdeles lekkert.

Likevel hadde de vært morsommere å oppdage når man snur sjutommeren, ikke som et litt krampeaktig tillegg der det egentlig er litt unødvendig.

Men det er jo umulig å overse elektronikaperler som Togens Hule, Fot I Hose, Verdens Største Land og den ferskeste av dem alle, En Vill Hest. Topp Stemning På Lokal Bar har et litt rart konsept rundt seg, et som gjør at skiva blir vanskelig å forholde seg til. Disse låtene var helt klart ikke laget for å fungere sammen. Nå har det vel aldri vært lett å forholde seg til galskap uansett, og slik er Casiokids både høyt og lavt hele veien.

Som en slags Teletubbies-utgave av The Flaming Lips baner Casiokids seg vei gjennom umiskjennelig falsettvokal over varm elektronika, på en unektelig unik måte. Det fungerer en del bedre enn det strengt tatt burde, men på samme måte som det er forfriskende at folk ikke er redde for å dumme seg loddrett ut, fungerer det for Casiokids.

Det var egentlig litt greit å få disse låtene samlet, selv om man sitter litt forfjamset igjen etter å ha hørt gjennom. Og etter en hel gjennomkjøring av remiksene i tillegg så har man nok kanskje samme ansiktsuttrykk som dama på coveret. Men lettere krampeaktig utgivelse til tross, tenker Casiokids sitt andre studioalbum, den ordentlige oppfølgeren til Fück Midi, kan bli bomben!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Thomas Dybdahl - Science

(Universal)

Hausten er her. Dybdahl er her. Men er ikkje graset litt grønare? Og har ikkje fyren laga si beste plate tru?

Flere:

Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos
Aphex Twin - 26 Mixes For Cash