cover

Chromaticity

Tony MacAlpine

CD (2001) - Shrapnel / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Instrumental / Fusion / Symfonisk rock / Voksenrock / Hardrock

Spor:
Christmas Island
Chromaticity
City Beneath the Sea
Digitalis Destructi
Isis
Prince of Light
Still Valley
Avenger
Eye of the Soul
Etude Nr.8

Referanser:
Steve Vai
Joe Satriani
Vinnie Moore

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Svett gitaronani

Tony MacAlpine blir et offer for sin egen dyktighet med Chromaticity.

Man trenger ikke å ha lang erfaring med en gitar for å høre at Tony MacAlpine er drivende god med hendene sine. Mange liker en form for musikk som måler en musikers dyktighet etter hans/hennes praktiske evner. Andre rynker på nesen og kaller det foraktfullt for flinkismusikk. Det har aldri vært noe galt i å være flink, men det er ikke alltid det holder for å lage spennende rock.

Backingbandet består av dyktige folk i Barry Sparks (bass) og Steve Smith (trommer), men det er gitar som er hovedelement her. MacAlpine spiller på hele registeret: Inspirerende, vakkert og som om han har fanden i hælene. Han viser store evner både innen melodiøst spill og på mer utflytende soloer, men ikke på et eneste parti av denne platen tar jeg meg i å tenke at dette sannelig er spennende musikk! Til det blir Chromaticity altfor polert og skikkelig gjennomført, og med en besk bismak av AOR og studiorock.

Jeg vil anta at Chromaticity er en plate som i første rekke er forbeholdt gitarister, både kommende håpefulle og de mer drevne. Til gjengjeld er det mange innen begge kategorier som har mye å lære av Tony MacAlpine, ikke minst på det tekniske planet.