cover

The Beautiful People EP

120 Days

CD-EP (2004) - Public Demand / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Poprock / Elektronisk / Post-punk / Shoegaze

Spor:
Float
Let Me Come Down
So This Is Suicide
Sleepless Nights #II
Justine
We Are the Weak

Referanser:
The Lionheart Brothers
Joy Division
Kraftwerk
The Velvet Underground

Vis flere data

Se også:
Sedated Times - 120 Days (2004)
120 Days - 120 Days (2006)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Støyvakkert

Det begynner å bli en del band som ser tilbake på 80-tallet. Et av dem kommer fra Kristiansund.

Oslo-bandet The Beautiful People består av fire innflyttede unge karer fra Kristiansund. Det er hverken musikalske - hva nå det i så fall måtte ha vært - eller tekstlige referanser til hjembyen på denne EPen. The Beautiful People befinner seg både geografisk og i tid veldig langt fra dagens Kristiansund. 80-tall og England er tid og sted for dette bandet. Guttene har selv proklamert at musikken deres i sterk grad er inspirert av følgende artister: Velvet Underground, Kraftwerk, Stereolab, Joy Division og Broder Daniel. Vi lar det stå uimotsagt. Det er som du sikkert skjønner ikke noen munter sommer- eller
julemusikk vi får servert. Om karene i bandet er vakre av utseende skal vi ikke uttale oss om, men musikken låter i hvert fall mer støyvakker enn kun vakker. Og av og til så kan absolutt det være vakrere enn det harmonisk riktige.

Av norske referanser bør Lionheart Brothers nevnes. Forskjellen er at The Beautiful People spiller en mer mekanisk form for støyrock enn løvehjertene gjør. Av referansene som allerede er nevnt høres nok Kraftwerk klart best her - hør for eksempel på avslutningslåta We Are the Weak. Harmonien er
gjemt bak lag på lag med støy og mekaniske repetisjoner. Dette er da heller ikke musikk du går rundt og nynner på. Den fungerer mer som en stemningsformidler. Musikken er veldig filmatisk - bildene flimrer konstant forbi mens man lytter på The Beautiful People. De seks låtene kunne passet som soundtracket til seks kortfilmer. Tør noen ta utfordringen?

The Beautiful People fremstår på sin andre EP som langt fra nyskapende, men det var sikkert heller ikke intensjonen fra starten av - de åpenlyse innrømmelsene av inspirasjonskilder bekrefter det. Det er etter hvert en god del band som går tilbake til den melankolsk støyete og repetive post-punken fra det tidlige 80-tallet. Med mange band som opererer i det samme musikalske landskapet er en viktig suksessfaktor knallgode låter. Denne EPen har dessverre kun middels låter. Det er gode skisser, lydkollager og stemninger, men de forløsende riffene eller knallgode refrengene mangler. Etter å ha hørt på denne over et par dystre høstmåneder (som for øvrig stemningsmessig passer bra til musikken) er det kun tredjelåta, So This Is Suicide, som har festet seg ordentlig. Oppå et shoegazer-trommebeat velter det over i hylende gitarer, orgel og en drivende panisk vokal. Ellers falt jeg for deres bruk av trampeorgel (eller er det bare noe som ligner?). Det kompletterer lydbildet som ellers i stor grad består av endeløse gitarutblåsninger.

Selv om The Beautiful People med dette leverer en bra EP bør de heve seg et par hakk låtmessig for å eventuelt kunne hevde seg internasjonalt. Den unge alderen på disse gutta tatt i betraktning, er det kanskje like så greit å være lovende med et stort potensiale enn fullendt allerede nå.

PS! Bandet spiller på By:larm i Stavanger i februar 2005.

comments powered by Disqus

 Kristian R.
2004-12-17Fantastisk band, fantastisk EP

Denne EPen fortjener i mine øyne en god 6 ut av 7!
Et av de virkelig få norske bandene som klarer å styre unna den norske "kjipheten". Denne CDen har vært det som har stått mest i CDspilleren min ved siden av Interpols Antics. Umulig å beskrive hvor mye jeg gleder meg til langspiller.

Må si at jeg tviler på at TBP har tatt ibruk pumpetrampeorgel på denne EPen. Kjent som analogfantaster bruker de synth og atter kun synth. Trommemaskinbruken dems er også en herlig bidrager til fet lyd. Spesielt live. Å kjenne kickdrummen dunke inn i brystet gjør mennesker som meg gla på innsiden.
-Kristian

Besserwisser
2004-12-17Hva med bauhaus kjære anmelder?

Hva med bauhaus kjære anmelder?

jonas
2004-12-17Det brukes faktisk trøorgel

Hvis du hører ogdt etter på Sleepless nights #II, kan du høre suset fra belgene i orgelet... bare til opplysning

KS
2004-12-20Jaja

Jeg for min del synes de er oppskrytte som få. Bauhaus kan du bare glemme i namedroppinga, i hvert fall. De er gode posører, det skal de ha. Innholdet, dog, det stusser jeg litt mer på. Boooring.

AT
2004-12-21Jaja, pus

The Beautiful People er det beste som noen gang har spiret i Norge. Mange hater bandet, mange elsker det. Akkurat slik det skal være. Men dette bandet har ikke noe i vårt miniatyrland å gjøre, de bør komme seg ut og vekk fra døve nordmenn så fort som mulig spør du meg.

V.B.
2004-12-22Jepp,

Enten så liker du de, eller ikke. (Ja, jenter også. Nei, ikke pga utseende, men musikken:) Sånn er det, og er enig med A.T.; det er slik det bør være. Disse gutta har så utrolig mye potensiale, men har fortsatt noe å vokse på, og det kommer vel til å gjøre de enda større, og for store til lille Norge. Opp og ut, sier jeg bare! Stå på! Lykke til på By:Larm!

LG
2005-07-28Utrolig bra!

Musikken er utrolig bra, måten de skiller seg litt ut på, de fengene låtene, alt;) Navnet "The Beautiful People" passer forsåvidt også veldig bra, ingen av dem er stygge for å si det sånn- Ådne topper kaka;) fin gutt! Stemmen er også veldtig bra!
Enig; enten liker du dem, eller ikke. Det er sånn det skal være i musikkens verden. Jeg kjenner da forsåvidt ingen som ikke liker dem, og veldig mange som liker dem veldig godt;) Lovende;.
Enig med AT, de bør komme seg ut i verden, til de flere med musikksmak;)

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo