cover

Measurement

Spokane

CD (2003) - Jagjaguwar / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Slowcore / Sadcore / Minimalisme

Spor:
Plotted Courses
Addition
Protocol
Caution
An Ideal History
Cities
Temporary Things
Able Bodies

Referanser:
Movietone
Low
Bevel
Souled American
Lullaby for the Working Class

Vis flere data

Se også:
The Proud Graduates - Spokane (2001)
Able Bodies - Spokane (2002)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Hvit

For på bakken ligger snøen like hvit, lenge etter at du har gått din vei.

November er en måned med sin egen stillhet. Mørket og tausheten senker seg over landet, mens menneskene søker inn i varmen. Det er en hustrig mørketid, inntil de første snøfnuggene langsomt gjør verden hvit.

Og hvert år er som det forrige. Og hvert år er det en åpenbaring. Det er ikke så mye nytt Spokane tilbyr denne gangen heller, men vakrere enn noen gang daler de ned fra oven med et knippe funklende snøstjerner av noen melodier. Rick Alverson og Courtney Bowles fremstår fortsatt som Simon & Garfunkel på opium, de spiller musikk i et tempo som får Low til å virke stressende og har en dialog som kan minne om to karakterer i en novelle av Raymond Carver.

De har fått med seg Labradfords bassist Robert Donne, og trioen legger seg musikalsk lunt til rette mellom Low og Labradford. Donne har erstattet fiolinist Karl Runge, og med det har Spokane vendt seg noe bort fra kammerstemningen som preget The Proud Graduates (2001) og Able Bodies (2002). Den er erstattet med mer spartanske romløsninger og minimale stemningsskapere. Slik settes alt på plass. Measurement.

Her er det ikke en tone til overs. Ikke et ord virker overflødig. Den dype, mørke mannsstemmen smelter i møte med Bowles englesang. De knappe setningene skaper tilsammen hverdagslige øyeblikksbilder. Tiden står stille. Svart/hvite fotografier av nakne trær. En park med tomme benker. Fotspor i snøen. Mittens full of snow. And the promise of warm hands. Så presist kan de selv si det. Eller som her, hele teksten til Protocol:

Save a few favorite things
What's left to do, but clear the room.
Drop your things and come inside.
There is no country tonight.

Bare to undringer melder seg: Spilledåsen som spiller en versjon av My Favorite Things, og en ny versjon av tidligere utgitte Able Bodies. Men det gis ingen forklaring. Spokane er like mye det som er usagt. Should we talk about something else?

Spokane er å stå opp en tidlig, klar frostmorgen, det er fremdeles helt stille overalt, og man finner ro til å sette seg ned og se den vakre, kalde natten langsomt lysne til dag. The length of days has widened now. The cost of times seems clear.

Measurement gjør høsten om til vinter og vinter om til varme.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The National - High Violet

(4AD)

Frakken er den same, og det dunkle har ikkje sleppt taket. Det har heller ikkje evna til å skape storarta songar.

Flere:

Atomic - Feet Music
The Samuel Jackson Five - Same, Same, But Different