cover

Secrets

Human League

CD (2001) - Papillon Records / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
New Romantics / New Wave

Spor:
All I Ever Wanted
Nervous
Love Me Madly?
Shameless
122.3 BPM
Never Give Your Heart
Ran
The Snake
Ringinglow
Liar
Lament
Reflections
Brute
Sin City
Release
You'll Be Sorry

Referanser:
Heaven 17

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Hemmeligheten avslørt etter 20 år

Don't You Want Me? YES!!! Mesterlig comeback fra trioen fra Sheffield.

Det er en temmelig surrealistisk opplevelse å oppleve at et "gammelt, glemt" band - i alle fall blant folk flest - skal oppleve å få gjennomgående god kritikk av musikkpolitiet i hovedstaden. Nuvel, det kan altså skje, så det må være rettferdighet i verden.

Da får vi heller tilgi at mange av de samme anmelderne ignorerte Human Leauge ved forrige korsvei, Octopus (95) var nemlig også et aldri så lite comeback (Tell Me When ble en solid hit i hjemlandet). Mens det da var fem år siden forrige album, er det nå som den matematisk bevisste allerede vil vite, seks år siden sist.

Trioen fra Sheffield har altså blitt stuerene blant flere enn 80-talls nostalgikere og sammenligningen mellom Secrets (2001) og Dare (1981) er trukket av flere. Det er helt klart mye gehalt i dette. Førstesingelen All I Ever Wanted er ikke langt unna klassikeren Don't You Want Me fra tjue år tilbake.

Human Leauge har alltid støttet seg på programmerere og Philip Oakey medgir den dag i dag at han ikke er en keyboard-kløpper. Da kjernen i bandet forlot gruppen i 1980 for å danne B.E.F/Heaven 17, stod Oakey tilbake med det noen stygt kalte "staffasjen", de to pene syngedamene Susan Anne Gayle og Joanne Catherall. Oakey har hatt forhold med de begge, mens alle tre nå er i andre forhold på hver sin kant, så har bandet overlevd. Intet Abba-syndrom altså.

Hva er det så de skal bevise 20 år etter? At synthpopen har ni liv? Ja, helt klart. Lydbildet er selvsagt mer moderne, men lydene i seg selv er blant godt gammelt kaliber, og melodiene er slik vi vil ha dem; direkte, rett i fjeset, med Philips monotone messing på toppen og korjentenes subtile svar i ytterkanalene.

Secrets har 16 låter, hvorav 9 er helstøpe melodier, de resterende er snerte instrumentaler inne i mellom. Og de er vel så bra som låtene. Kanonsingelen All I Ever Wanted er ikke eneste gullkorn her. Love Me Madly? er en frenetisk sak som er soleklar singel-kandidat.

Ved nærmere ettertanke kan det samme sies om mange av de andre, for eksempel Shameless, Never Give Your Heart (det nærmeste vi kommer ballade på CDen), The Snake, Liar , Reflections, Sin City og You'll Be Sorry. Det er alle, det! Ja, faktisk – her er det trøkk hele veien. Fengende rytmer, dansbart så det holder. Den eneste forutsetningen du trenger for å digge denne CDen er at du i utgangspunktet har sans for det beste fra det tidlige 80-tall, hvis ikke: styr unna! Den menneskelige liga hadde et kanonalbum i ermet og det aner meg at det er flere på gang.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver

(4AD)

Bon Iver handler om mye, hovedsakelig selvtillit, nyoppdaget identitet og de gode gamle røttene.

Flere:

Wire - Red Barked Tree
The Felice Brothers - Yonder Is the Clock