cover

IR8 vs. Sexoturica

IR8 & Sexoturica

CD (2003) - Chophouse / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal

Spor:
Colossus
Nothing
Black On Black
Alone
Zone of Death
Dead Soul at Sleep

Referanser:
Metallica
Sepultura
Exodus

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Hobbyrock

Tidligere Metallica-bassist gir ut noen småprosjekter han har hatt med kompiser fra heavyrockens verden.

Tidligere bassist i Flotsam Jetsam og Metallica, Jason Newsted, er svært aktiv på utgivelsesfronten. Først Echobrain, så Papa Wheelie og nå en split-CD med to av hans sideprosjekter fra midten av 90-tallet. Banda er representert med tre låter hver, og begge plasserer seg godt inne i tungvektsklassen.

Både IR8 og Sexoturica består av Newsted på bass/vokal og Exodus-trommis Tom Hunting. Førstnevnte har også Devin Townsend fra Strapping Young Lad på gitar. Dette er brutal heavy metal med Newsted på rå og noe uforståelig vokal. Det låter tøft og voldsomt, med en langt mer uvøren stil enn Metallica. Låtene er ikke allverdens spennende, men tre låter er akkurat stor nok dose til at man henger med på moroa.

Mer punk er det i Sexoturica, hvor gitar trakteres av Sepulturas Andreas Kisser. Alone er farlig nær aggropunk, til tross for sin hårete metalsolo. Men også her kommer buldrerocken til overflaten, spesielt på den seige Zone of Death. Dere tre sporene er visstnok spilt inn live. Da gjetter jeg at det dreier seg om live i studio.

Dette bærer kanskje noe preg av å vært nettopp sideprosjekter, og er kanskje spilt inn i mer uhøytidelige omstendigheter enn disse gutta er vant til. Musikken er uansett mektig og tung. Det er ganske vanskelig å trekke fram et av de to banda som bedre enn det andre, da de egentlig er ganske like. De erfarne gutta har sikkert hatt det gøy sammen uten at dette alltid formidles til lytteren. Må du ha alt Metallica-relatert materiale trenger du ikke føle at du kaster penga ut av vinduet, men ikke forvent noen klassiker.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Besnard Lakes - The Besnard Lakes Are The Roaring Night

(Jagjaguwar)

Montreal-bandet har levert en på alle måter triumferende tredjeplate.

Flere:

Cato Salsa Experience - The Fruit Is Still Fresh
The National - Alligator