cover

War

Anton Ruud & the Wrong Way Home

CD (2009) Diger / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Countryrock / Punk

Spor:
The Bad Ones
Fireball
Hold Your Tears
Pretending
War
Far Up North
If I Make It Home...
Mary
A Sinner And A Saint
Dirt Roads
Decent Melody
Man On The Border
Still Going Wrong

Referanser:
Bönkers
The International Tussler Society
Home Groan
The Respatexans
The Little Willies

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


A man's gotta do what a man's gotta do

War setter inn støtet når det gjelder å perfeksjonere det herlige stedet hvor country, rock og punk møtes, og slikt blir det Texas av.

Livet er sannelig ikke alltid like lett. Spesielt ikke når man er en tvangsurbanisert cowboy som daglig må stå ansikt til ansikt med små og store utfordringer som i bunn og grunn ikke er en cowboy verdig. En cowboy uten hest, strippet for våpen og kun med fantasien som verktøy for å overføre storbyens klaustrofobiske natur til præriens endeløshet. Ja, det er kanskje enda vanskeligere når man kaller seg sånt som The Wrong Way Home, men med en viss Anton Ruud som den lovløse helten i spissen går det som regel bra.

Og linjene kan strekkes i hytt og pine. Ruud & Co har gjort det lett for oss å drømme oss bort til seksløpere og et sted der den ville vesten møter kalde og ugjestfri kulde både i direkte og overført betydning. Det er sliterne i samfunnet det er snakk om her, sliterne som alltid drømmer om å finne gull, men som innerst inne liker aller best å holde drømmen i live enn å leve den ut.

Jeg har ikke hørt mye på country jeg, det skal være sagt. Ikke før Motorpsycho dro frem banjoen greide jeg å la ting stå til også når det gjaldt denne genren. Og parallelt med at Anton Ruud og gjengen gjør en uvurderlig innsats for å slette disse fordommene mot de tilsynelatende enkle sjelene, så har jeg kanskje møtt de på halvveien. For det er da så visst ikke noen bekymringsløs tilværelse for noen her i verden.

Det er det bare å spørre Anton Ruud om, men han og gjengen hans innehar en unik evne til å ta den vonde med det gode, og nøler ikke med å drukne sorgene i litt whisky mens de forbanner all verdens uflaks og urettferdighet. Men på den andre siden så er det flaks for alle involverte at banjo, munnspill eller trekkspill kurerer det meste.

The hands of hate and greed keeps on a-knocking / They've been beating you so hard they might not know / That a flowers death will be the only burden / On a pair of shoulders weighed down by the crows
- Hold Your Tears

Decent Melody er låten for alle de som synes at Marit Larsens If a Song Could Get Me You ble for sukkersøt og trenger et motstykke med, vel, litt samme betydning. Samme utgangspunkt i alle fall, men det tar nok en litt annen vri. Og temamessig så spretter de horisontalt og vertikalt her, men fellesnevneren er at det ikke er lett å være blant oss. Hver eneste dag er en eksistensiell krise, og det går sjelden helt som man kunne ønsket.

På tross av og på grunn av dette har War blitt en fest, en dagdrøm, en kamp om tilværelsen og en herlig frigjøring. Ikke siden nevnte The International Tussler Society har det vært like velgjort som dette.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen