cover

The Funniest Thing

Funguson

CD-single (2004) - Bubblesound / Diskos

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Lo-fi / Collegerock

Spor:
The Funniest Thing
Palindrome
War of Man

Referanser:
Dipsomaniacs
Ring
My Rhyme
Motorpsycho

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Sopprock

Den indiebaserte gitarrocken lever i beste velgående i Lørenskog.

Pål Ingholm er drivkraft både i det lille plateselskapet Bubblesound (Stargun, Plywood, Unmist) og vokalist/gitarist i bandet Funguson. En sann forkjemper for indierocken i Norge! Lørenskog-trioen har eksistert siden midten av 90-tallet, og holder seg fortsatt trygt innenfor indiespekteret av skranglete ukomplisert lo-fi rock som preget det tiåret.

Tittelkuttet er det bærende på denne korte EPen. En slacker-poplåt med gitarene i sentrum, litt som Motorpsycho og Dinosaur Jr. på sitt mest liketil, sunget av Andy Partridge (XTC). The Funniest Thing er fengende bråkepop, en låt som truer med å feste seg uten helt å klare det, som støyer uten å forstyrre, som skinner uten å blende. Hvis kvaliteten er representativ for den kommende fullengderen, så er det uansett noe å se frem til.

Bonussporene er ikke fullt så interessante, ikke minst siden begge har vært tilgjengelige tidligere. De to er en akustisk versjon av Palindrome (fra debutalbumet Penguin Lovegame, 2001) der Ingholms nasale stemme blir litt for krevende, samt en tung utgave av Neil Youngs War of Man (tidligere utgitt på hyllestplaten Everybody Knows This is Nowhere, 2001). Her vrir Ingholm seg over mot Young selv, og han deler noe av den samme sårheten som sjefen.

Denne EPen er kanskje mest for fansen, men den fungerer også som påminnelse om bandets eksistens og korter ned ventetiden til deres kommende andreplate (Indie Ocean).

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richmond Fontaine - Post to Wire

(El Cortez)

Dei er ømme, dei er eksplosive og dei fortel skarpsindige historier frå den amerikanske sidelinja.

Flere:

Love - Forever Changes
My Dying Bride - The Dreadful Hour