cover

Going Out EP

The Brimstone Solar Radiation Band

CD-EP (2002) - Brimstone

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Puff the magic dragon

Lovende, men uspennende debut-EP fra psykedelisk Bergens-band.

Aaahh... 1967. San Fransisco, blomster, slengbukser, fred og kjærlighet og rosa elefanter. Innovative band poppet opp tilsynelatende overalt - Jefferson Airplane, The Doors, Love, Brimstone... vent litt, her var det et fremmed navn.

Medlemmene i Bergens-bandet Brimstone var nok knapt påtenkt da foreldrene deres tøflet rundt på slutten av 60-tallet. Likevel er denne perioden svært sentrale for deres uttrykk, både i tekst og tone. De kaller seg "The band of love and gypsies", etter Jimi Hendrix' klassiker vil jeg tro, og benytter en nytegnet versjon av Woodstock-logoen som sin egen. Låttitler som The Magic Dragon og Hummingbird vekker minner om løsslupne be-ins. Fet orgellyd, svevende gitarsoler og tamburin gjør helhetsbildet komplett. På sin debut-EP veksler vestlendingene mellom tyngre, bluesaktig rock og psykedelisk pop. Alt er vel utført i retrostil, uten at de akkurat tilfører genren noe nytt.

"The Brimstone band of love and gypsies are here, puff the magic dragon, love is in the air..." lover vokalist Rolf Edvardsen tidstypisk på åpningslåten The Magic Dragon, et mantra han gjentar gjennom hele den drivende låten. På Going Out dukker det opp et orgel (spilt av Julian Berntzen) som vekker minner om The Doors, men uten den gode melodien eller brennende intensiteten som gjorde amerikanerne berømte. Linken er enda sterkere på Hummingbird, platens lengste spor, der vokalen fraserer etter Jim Morrisons stil. Aller best er Brimstone når de roer det hele ned, som på Human Jackals. Her lar de The Doors være gravlagt, og minner mer om britisk psykedelia/prog (gammel Pink Floyd, Barclay James Harvest). Jeg synes at Edvardsens hese stemme trekker ned, men det er det vel lite å få gjort noe med.

Ikke noe gærnt i å la inspirere av en bestemt musikalsk periode, og Going Out EP viser et band som absolutt er inne på noe godt. For at det skal bli litt mer spennende til neste gang er det bare å håpe at de enten bruker denne påvirkningen på en noe mer nyskapende måte - eller at medlemmene går over på mer eksperimentelle stimulantia.

comments powered by Disqus

 MOrten
2002-05-31Hammershaug er tydeligvis ikke inne i psykedeliaen.-..

Hammershaug er tydeligvis ikke helt inne i psykedeliaen...det viser jo anmeldelsen av Brimstone....hvorfor skal anmeldere på død og liv anmelde noe bare for å anmelde??? Når en tror de eneste psykedeliske bandene fra 60 tallet er Doors, ja og Love så er det noe som skranter.

Acron
2002-08-05hmm...

Er ikke brimstone et svenskt metal band også???

red
2002-08-05Joda

Acron har helt rett i det. Brimstone (Se) har i hvert fall gitt ut en skive på Nuclear Blast i 1999 titulert Carving a Crimson Career. Det var også et band fra Østerrike (?) som kalte seg det samme, men disse skal visstnok være oppløst. Ikke enkelt å finne på nye navn i dag!

b

LM
2002-10-26Ikke helt enig...

Synes dette EPen er bra saker jeg! Så Brimstone live på samfundet i Trondheim, og det var jo dødsfett!

martine
2004-03-12Go Brimstone!

Brimstone har skjønt det! Gleder meg vilt og hemningsløst til konserten i Oslo!

Artikler, nyheter


Ekstranummer #61: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 5

Filmindustrien befant seg i syttiåra i ei hard klemme. Skulle den satse på tidsriktig sosial ’relevans’ eller peise på med det den alltid har vært best på, pur eskapisme? Svaret, og de store pengene, lå i en mellomløsning: Tidstilpasset og trendriden

Podium

Hovedsiden / Siste:

Til Vigdis av Jan Garbarek
06.04.14 - 17:56

Indie band i Oslo søker trom...
23.03.14 - 15:52

Bassist sökes till osloband
17.03.14 - 22:40

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo