cover

Split Vision

Maryslim

CD (2004) - Wild Kingdom

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Scandinavian rock

Spor:
Walk Alone
All I Want
B.T.L.
Princess Without A Crown
I Don't Mind
Something To Rise
Reason To Live
Shake It Mama
My Time
Just Maybe
Another Day
Bring It On

Referanser:
Backyard Babies
Kiss
The Hellacopters

Vis flere data

Se også:
Live n' Loaded - Maryslim (2003)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Rock etter regelboka

Middels interessant hard rock som sitter fast i sine egne begrensninger.

Maryslim plasserer seg fortsatt mitt i scandinavian rock-scenen musikalsk. Her er det brei beinføring og høye gitarer som er hovedregelen. De leverer lite nytt på sitt andre skikkelige album. Bandet henter fortsatt mye fra stilens storheter og havner et sted mellom Hellacopters og Backyard Babies, uten å ta opp kampen med noen av dem. Til det mangler de en del på låter og særpreg.

Tolv låter i stort sett samme gata, er innholdet. En dose gammel hard rock, to klyper glam og en knivodd punka frekkhet. Det går fint an å riste løs til dette, men noen voldsom lytteopplevelse er det ikke. Gammelt nytt, i gammel innpakning. Grei rock, som man synes man har hørt før.

Split Vision åpner med et par helt OK, men ganske lite spennende rockelåter. Det er nok av både energi og innstilling, men låtene fester seg ikke helt. De fungerer greit i øyeblikket, men har kort levetid og bringer bare assosiasjonene over på bedre saker. Hadde Maryslim vært mer interesserte i å utforske de musikalske rammene for stilen, kunne de kanskje ha kommet opp med noe som føltes hakket viktigere. Split Vision funker greit som lettglemt partyrock, men lite mer.

Kvartetten kommer aldri i nærheten av låtene til Nicke Andersson eller barskheten til Dregen. De må dermed regne med å forbli b-vare. En del låter er rett og slett scandinavian rock på tomgang. Andre er middels morsom hard rock med røtter i 70- og 80-tallet. Morsomst er det kanskje når de tråkker skikkelig til i låter som Reason To Live og Shake It Mama.

Maryslim trives sikkert utmerket med det de driver med. Ikke dårlig bare det. For å vekke til live hjerneaktiviteten hos denne anmelderen må de derimot finne på noe annet. Et litt friskere, villere og mer spontant produkt hadde gjort seg. Hard rock etter regelboka har man vært borti før. Det smaker stort sett det samme hver gang.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen