cover

Spirit - Stallion Of The Cimarron [Music From The Motion Picture]

Bryan Adams

CD (2002) - A&M / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Voksenpop / Countrypop / Filmmusikk

Spor:
Here I Am (End Title)
I Will Always Return
You Can't Take Me
Get Off My Back
Brothers Under The Sun
Don't Let Go
This Is Where I Belong
Here I Am
Sound The Bugle
Run Free
Homeland (Main Title)
Rain
The Long Road Back
Nothing I've Ever Known
I Will Always Return (Finale)

Referanser:
Shania Twain
Sting

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Bunnsolid tegnefilm-musikk

Du kan stole på Bryan Adams når det gjelder pop.

Bryan Adams leverer varene igjen. Dette soundtracket til DreamWorks nye tegnefilm - om en hest i det ville vesten og hans ferd mot lykken - er samtidig et fullblods studioalbum fra hr. ballademaestro Adams. Nå kan det likevel ikke vurderes som det, da tekstene selvsagt har en noe begrenset tematikk. Likevel, som alle tegnefilmer (og filmer) med bred appell er også denne preget av universelle tema, som både hester og mennesker kan gjenkjenne seg i.

De to første sangene, Here I Am (tema-låt, co-skrevet av Hans Zimmer) og I Will Always Return, er begge solide mid-tempo rockere i velkjent Bryan Adams-stil. Innenfor Adult Contemporary-sjangeren er dette bunnsolid, og jeg for min del verdsetter nye låter fra en låtskriver som gjennom snart 20 år har levert solide melodiske bidrag til vår populærkultur. Akkurat som andre popflinkiser før ham (blant andre Elton John) makter Bryan Adams overgangen fra popformatet til det mer musikalsk pregede tegnefilm-musikk-sjangeren.

Og her er det ikke bare ballader, om du skulle tro det. Gitarene og "woah"-refrengene står i kø, og har du sansen, vil du bli meget fornøyd. En låt som Get Off My Back er mer i stil med hva man kan forvente av en Bryan Adams-låt, tegnefilm-basert eller ikke.

Superballaden? Den heter Don't Let Go og er en duett sammen med Sarah McLachlan, også fra Canada som hr. Adams. Hun spiller også piano på låten. Meget vakker.

Tilsammen er det ti nye Bryan Adams-låter på CDen, hvorav tre er delskrevet sammen med den velrenomerte filmkomponisten Hans Zimmer. Han har på sin side fire instrumentaler med på CDen. Låtskrivermessig passer Adams' stil bra overens med Zimmers.

Storslått og med masse pondus? Ja, helt klart, og definitivt ikke for kynikere som synes alt fra Hollywood er kliss. For oss litt mer amerikaniserte sjeler med sans for enkle budskap i "enkle" melodier, er dette en fin-fin CD.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fila Brazillia - Jump Leads

(Twentythree)

To brazillianerne viser vei hvor andre chillout-mekkere faller av lasset. En elektronisk høydare!

Flere:

Ghostface Killah - Bulletproof Wallets
Safariari - Zebra Knights