cover

Byterminalen

Diverse artister

2 x CD (2009) - MTG / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Musikal

Spor:
Introduksjon / På Byterminalen
Altmuligmann
Ventetid
For seint
Når me lyfte kverandre
Livet e et spel
Landets framtid
Kom bli me hjem


Brevet
Den gamle garde
Lyggen og latter
Landets framtid II
Welat
Eg ser
Eg sko ha møtt deg

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Historier fra byterminalen

Musikal med speilbilde av et rastløst og konkurransepreget samfunn.

Byterminalen er navnet på en musikal som ble satt opp utendørs i 2008 i Stavanger. Nå i 2009 kommer den også ut på plate. Tekstene er skrevet av Gunnar Roalkvam og musikken er laget av Håkon Berge. Stavanger Symfoniorkester og Stavanger Symfonikor er blant de medvirkende.

Denne musikalen sies å handle om "speilbildet av et rastløst og konkurransepreget samfunn, der alle er på vei til noe annet, men der det samtidig er viktig med tilhørighet og lokal identitet." Byterminalen handler altså ikke om en hovedperson og hendelser denne kommer ut for. I stedet er hovedvekten lagt på lokalitet: Det er byterminalen som er hovedpersonen, mens de forskjellige menneskeskjebners liv og levned som haster seg gjennom byterminalen er aktørene i stykket.

Innom byterminalen blir vi kjent med alle skjebner: Flyktninger, gamle mannskor, MC-typer, etc. Når man hører gjennom plata må man være enig om at dette er et vellykket prosjekt, med gode arrangementer, bra produksjon, dyktige musikere, fine tekster og melodier.

Men problemet med å anmelde en musikal er det samme som ved å anmelde et soundtrack: Musikken/tekstene er bare en liten del av en større helhet. Denne helheten er du som lytter løsrevet fra når du bare hører plata og aldri har sett musikalen på scenen og/eller film. Derfor blir det noe likegyldig over det hele. Som lytter ser du bare fargene og penslene men det store maleriet får du ikke med deg.

Hvis du var der og fikk med deg uroppsetningen og/eller senere oppsetninger bør du kjøpe plata. Den er ikke dårlig. Hvis du liker å høre soundtracks/musicals uten å ha sett dem kan du også sjekke ut denne. Ellers: styr unna.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Stars - Set Yourself On Fire

(Arts & Crafts / City Slang)

Endå eit Montreal-band med lettennelige tonar.

Flere:

Devendra Banhart - Smokey Rolls Down Thunder Canyon
Björk - Greatest Hits