cover

Holy City Zoo

Mob Research

CD (2009) - Echozone / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Industri / Hardrock / Industriell metall

Spor:
Tribe
Holy City Zoo
New Paradigm
Wambulance
Manufactured Terror
Skull and Bones
Sky God Whorshippers
The New Religion
This Ones for You
Atmosphere
Tribe (Blueblood Warpaint Remix)
Wamulance (Terminator Meltdown Remix)
Holy City Zoo (Do Not Feed Remix)
This Ones for You (Programmist Remix)
Tribe (Elektrofish Remix)
Manufactured Terror (Sanctuary Radio Remix)
Skull and Bones (322 Cubed Remix)

Referanser:
Killing Joke
The Mission
Ministry
Queens of the Stone Age
Revolting Cocks
Warrior Soul
Mother Love Bone
Soundgarden

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ravens' testament

Ti låter fra 'supergruppe' som kan spilles igjen og igjen, og alltid avsløre noe nytt.

Det finnes dessverre altfor mange sørgelige og tragiske historier i rockehistorien, mange selvforskyldte. Trist har det også vært for gruppa - eller rettere sagt prosjektet - Mob Research i og med at kvartettens bassist Paul Raven gikk bort for et par år siden. Men i motsetning til mange andre i bransjen var det i dette tilfellet mer normalt, Ravens døde av hjerteinfarkt. Mob Research var da nylig ferdig med innspillingen av debutalbumet, som nå først to år senere ser dagens lys.

Historien om Mob Research begynner våren 2007, da nevnte Raven (Ministry, Killing Joke) og kameraten Mark Twaithe (The Mission, Spear of Desitiny) bestemte seg for å gjøre noe sammen. Med på laget fikk de med seg trommeslageren Nick Lucero (Queens of Stone Age) og vokalisten Kory Clarke (Warrior Soul). En "supergruppe" er vel kanskje ikke den rette definisjonen, det er jo musikken som teller - og den viser seg å være storartet.

På Holy City Zoo har kvartetten tatt med seg sin musikalske erfaring gjennom tre tiår, og det er en utblåsning som oppleves fra åpningssporet Tribe der det ikke spares på noe som helst. Spesielt den tunge og hardtslående bassen til Paul Raven kjennes igjen fra Killing Jokes storhetsdager. Gitarstøyen er inspirert både fra 80-tallets Seattle-sound, industrirock à la Ministry, litt sylskarp metall og ispedd litt fra Storbritannias gothrock. For å fullføre det hele bidrar vokalist Kory Clarke med en råskap og styrke som passer perfekt inn. Samtidig viser Clarke på et spor som The New Religion en annen side av seg selv, hvor han kan minne litt om Andrew Wood (Mother Love Bone). Det høres i det hele tatt ut som det har vært en morsom tid i studio.

Selv om det er noen spor som blir "midt på treet" så er det i stor grad et imponerende låtmateriale som presenteres, med topper i seige Manufactured Terror, fengende Skull and Bones, småmajestetiske Sky God Whorshippers, drivende This Ones For You og industriballaden Atmosphere. Det er tight og lydbildet fylles med små finesser og synthcollager som gir få pusterom.

I tillegg til at låtene har både stor variasjon og holder høy klasse er også lydopplevelsen perfekt. Produsent Tim Palmer (Pearl Jam, Mother Love Bone, The Cure, Him og The Mission) har skapt en storslått lydbilde. Palmers lydverden har så absolutt fått plata i en formel som passer både rockefolk flest og bør også kunne høres på en eller annen radiostasjon. Avslutningsvis følger det med sju remikser som bonusspor, som absolutt ikke har vært en nødvendighet, men heller ikke til noen spesiell sjenanse.

Mob Research har laget et gjennomført album som ikke har gått i fellen med å tilhøre den for vennlige og lettilgjengelige stilen, samtidig har de heller ikke laget noe altfor sært og dystert. Holy City Zoo er en perfekt start for et band, men dessverre har Paul Raven altså forlatt oss. Kanskje avsluttes historien om Mob Research her – hvis så skjer er den veldig flott og hørbar.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Boy Least Likely To - The Law of the Playground

(Too Young to Die)

Med banjoen som veiviser lærer The Boy Least Likely To oss å finne barnet som bor i oss alle.

Flere:

Diverse artister - Fille-vern - gamle og nye mestere i norsk munnharpetradisjon
The Sea and Cake - One Bedroom