cover

Keeping Pets

Kay

CD-EP (2003)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter

Spor:
Trust
When She's Around
Hold My Hand
That’s the Way I Want It

Referanser:
Pearl Jam
Jim Stärk

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Trivsel med Kay

En kort kosestund fra Skien er ikke å forakte, selv om dette lukter gammelt nytt.

Fra Skien kommer en ung man med stort behov for å skrive låter, og han kaller seg Kay. Med hjelp fra blant annet trommisen i Number Seven Deli/Jim Stärk og et par av strengegutta i Svidd Grevling har han spilt inn fire låter. Keeping Pets har blitt en liten utgivelse med hyggelig akustisk musikk, og det er en varm og god stemning gjennom de nesten 16 minuttene den varer.

Noe av det første jeg legger merke til er hvor mye Kays stemme minner om Eddie Vedders. Som et ballade-Pearl Jam på countryrock-diett svever han gjennom låtene. Stemmen er fin den, men jeg får aldri helt fridd meg fra Vedder-assosiasjonene. På sistelåten er de elektriske gitarene virkelig på plass, noe som bare understreker de ovenstående påstandene.

De små kjærlighetssangene passerer så fort forbi at det kan være lurt å la dem gå et par ganger. Kay har visstnok skrevet over 50 egne låter. Når han har passert 100 har han kanskje klart å komme opp med noe virkelig gripende. Han må nok jobbe litt med særpreg og eget uttrykk før det blir snakk om å vinne et stort publikum. Likevel er det verdt å påpeke at talentet og den gode stemningen allerede er på plass.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Helge Lien Trio - Live

(Curling Legs)

Suveren live-plate av Noregs beste pianotrio.

Flere:

Frank Sinatra - The Christmas Collection
Lindstrøm & Christabelle - Real Life Is No Cool