cover

Summerman

American Suitcase

CD (2003) - Thatsperfectwonderball / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Pop

Stiler:
Powerpop

Spor:
Lloyd Christmas
A Legend is Returning
Turn me on Dead Man
Buffalo Bill
Ghost Vibes
Call to Arms
Change
There again
Million Dollar Man
Love Trip
Stay Behind!
Run
White Heart

Referanser:
Big Star
Raspberries
Rubinoos
The Beatles
Number Seven Deli
The Margarets
Paul Roland

Vis flere data

Se også:
Change - American Suitcase (2001)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Vakkert og søtladent

Bandet har brukt tiden siden Change godt. Og bringer et par nye elementer inn i sitt søtladne lydbilde.

Det nærmer seg sommer, og hva er vel mer naturlig enn at American Suitcase gir ut sin tredje langspiller Summerman. Sin vane tro er et Suitcase-album fylt til randen med lette, luftige harmonier og nynnbare melodier. Norges ukronede popkonger fortsetter å lage musikk som selv kollegene i skotske Teenage Fanclub burde misunne, og viser at låter med røtter i seksti- og syttitallet fortsatt er absolutt levedyktig i det nye tusenåret.

Som vanlig er det vakre, følsomme harmonier og flerstemt vokal som gjelder, men Oslo-bandet har utvidet sin horisont med både strengearrangementer og en flørt med den psykedeliske delen av sekstitallet. Låtmaterialet er sterkt, men spriker ørlite grann, særlig med tanke på at plata er spilt inn fra 2000 til 2002. Dette kan vel tyde på at noen at låtene ikke har klart å komme med på bandets to foregående plater.

Musikken har som sagt røtter i amerikansk sekstitall og syttitall med band som Big Star, Raspberries og Rubinoos, med en tanke Beatles mikset inn, og minner mye om nevnte Teenage Fanclub. Har du sansen for andre norske band som Number Seven Deli eller Margarets burde du definitivt sjekke ut American Suitcase.

Det er mange høydepunkter på denne plata, og åpningen Lloyd Christmas bringer tankene hen mot San Francisco og Haight-Ashbury med flower girls og summer of love. Koffertgutta leverer en snerten og (heldigvis) nokså kort flørt med psykedeliaen, som fungerer utmerket som en smakfull forrett. A Legend is Returning, Buffalo Bill og Million Dollar Man er pur, perfect pop slik gutta vanligvis leverer.

De nydelige strengearrangementene til Ståle Hebæk Ødegården på Ghost Vibes bringer tankene i retning av Chris Randalls nydelige arrangementer for Paul Roland, og de kompletterer helheten på en meget følsom og melankolsk måte. Man kan formelig se regndråpene på vindusruta. Og mens vi er inne på nettopp Paul Roland, så synes jeg også den rolige Love Trip minner mye om den eksentriske engelskmannen på sitt beste. Litt countrypreg med lap steel gitar kler også låta godt.

Litt mer humør er det i den fartsfylte singellåta Change, som har tålt tiden siden EPen meget bra. Tempo er det også i Run, en lystig og sommerlig godlåt som virkelig påkaller trangen til å trampe takten og synge med. Plata avsluttes verdig med den episke White Heart. En seig strøm honning som lekker fra en uutømmelig krukke. Vakkert og søtladent.

Skiva balanserer akkurat på rett side når det gjelder lengden. Mer, og det kunne blitt litt for mye. Slik som det er serveres vi et knippe nydelige poplåter som legger seg som fløyel i øret. De som mener dette er likegyldig, setter ikke pris på god musikk.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Simon Joyner - Out Into the Snow

(Team Love)

Ein løyndom verdt å avsløre: Simon Joyner er ein av dei aller beste songtekstforfattarane på denne sida av Blood on the Tracks.

Flere:

Safariari - Zebra Knights
TeeBee - The Legacy