cover

Peace Love Death Metal

Eagles of Death Metal

CD (2004) - Southern / AntAcidAudio / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Boogierock / Garasjerock / Rock'n'Roll / Sørstatsrock

Spor:
I Only Want You
Speaking In Tongues
So Easy
Flames Go Higher
Bad Dream Mama
English Girl
Stacks O'Money
Midnight Creeper
Stuck In The Middle With You
Already Died
Who'll Love The Devil
Whorehoppin' (Shit, Goddamn)
San Berdoo Sunburn
Wastin' My Time
Miss Alissa

Referanser:
The Rolling Stones
The Desert Sessions
Queens of the Stone Age
Jon Spencer Blues Explosion

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Porch boogie brotherhood

Grisete godrock spilt med sola i øya og en sixpack i kjøleskapet.

Du veit kanskje hvordan enkelte skiver kan gi deg lyst på visse typer mat og drikke. Bare tenk på følgende:

Ramones - Ramones: cheeseburger og cola
Tindersticks - Curtains: pasta og rødvin
Div art - Seventeen And A Half Is Still Jailbait: vann og brød

Peace Love Death Metal gir meg grådig lyst på bønner og boksøl. Helt siden jeg så at bandet sjøl omtalte musikken sin som porch boogie, har jeg ikke kunne fri meg fra tanken om å sitte på trammen i suburbia med ettermiddagssola i trynet, bønner og flesk i magan, samt kjøleskapkaldt øl i kjeften.

Eagles Of Death Metal er bandet til kompisene Josh Homme (Queens Of The Stone Age, Kyuss, Desert Sessions) og Jesse Hughes. På sin debut kaller de seg riktignok Carlo Von Sexron og J Devil Hughes, men er samtidig åpne om hvem som sjuler seg bak. Til tross for det underlige bandnavnet, er nok dette like langt unna softcountryrocken til Eagles som det er fjernt fra Death Metal. Hughes plukker på sin lurvete gitar, mens Homme banker opp jord og støv i bakgrunnen.

Skiva pangåpner med den mest dansbare rocken du får høre i sommer. I Only Want You er herved nominert til prisen for tiårets mest fengende rock'n'roll-låt. Videre følger et heftig utvalg svingende og sveisen rock, spilt med glede og overskudd. Dette er løssluppent, uhøytidelig og trivelig på en gang.

Bad Dream Mama er en av mange låter som røsker godt i ryggvirvlene og kiler i hofta. Deres versjon av Stuck In The Middle With You er herlig støvete og grisete. Kiss The Devil er manisk voodoorock fra vedskuret bakerst i gården. Avsluttende Miss Alisa er laget over samme lest som åpningskuttet, uten at dette medfører annet en gledesrop og spastiske trinn på gølvet for min del.

For platekjøpere med stor sans for simpel, men stilfull rock, er denne skiva en potensiell perle. Liker du møkk under negla, svette i panna og en real trøkk i trynet en gang i blant? Bringer ord som flinkis, hi-fi eller Steve Lukather deg kvalme og sure oppstøt? Kan du på ingen måte danse til rock, men likevel er villig til å prøve gang på gang? Da har jeg jaggu ei plateanbefaling til deg!

Man kan sikkert mene at Peace Love Death Metal blir for enkel og uspennende i lengden. Selv om noen få låter kan være litt slappe, stråler store deler av skiva av glede og livsgnist. En hver rocker med et kjærlighetsforhold til de enkleste triksa i boka bør finne noe de kan omfavne hos dette bandet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Portishead - Third

(Go! Discs)

Trip-Hop er for Portishead noko som var. I 2008 utfordrar dei oss med andre tonar, og er minst like interessante.

Flere:

Pinetop Seven - The Night's Bloom
Aphex Twin - 26 Mixes For Cash