cover

MMC

My Midnight Creeps

CD (2005) - Tuba / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Retrorock

Spor:
Die For a Ride
A Long Trip
Untrue
Nightmare, nightmare
You Got Love
I Fell Into a Hole
A Perfect Kind of Fall
Spoonful
Highflyin'
You Need a Substitute

Referanser:
Madrugada
Ricochets
The Rolling Stones
Iggy & The Stooges

Vis flere data

Se også:
Histamin - My Midnight Creeps (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Kicket uteblir

Mer fandenivoldsk og skittent enn Richochets og Madrugada.

Med promoer følger gjerne presseskriv. My Midnight Creeps' tøvete presseskriv er forfattet av gode, gamle Egon Holstad – en gang et friskt pust i bransjen, i den senere tid mer en parodi på seg selv. "Herregud, jeg digger My Midnight Creeps" skriver han. Selvfølgelig gjør han det... Skjønt, entusiasme som sådan skal ikke undervurderes, verden trenger definitivt mer slikt.

My Midnight Creeps er babyen (det er visst ikke så populært å kalle det sideprosjekt) til de to utmerkede gitaristene fra Ricochets og Madrugada - Alex Kloster-Jensen og Robert Burås. Sistnevnte er i denne sammenhengen vokalist, og Egon forteller oss videre at resten av bandet består av Behzad Farazollahi på trommer, Dag Stiberg på saksofon, Mikael Lindqvist på orgel og Raymond Jensen på bass.

My Midnight Creeps er blues, røff garagerock og rock 'n soul á la Sonics, Detroit Cobras og Cato Salsa Experience. Hvis man legger godviljen til kan man endog høre bittelitt Television her og der.

Robert Burås har fått kritikk for svak vokal, uten at jeg egentlig forstår hvorfor. Han synger rufsete og sårt og det høres ut som han mener det. Ikke nødvendigvis bøttevis med særpreg å snakke om, men det føles naturlig i sammenhengen.

Det som gjør denne plata til noe mer enn en middelmådig opplevelse er de frenetiske gitarene, en drivende basslinje og den tidvis aggressive saxofonen. Saxofonen, ja - det hadde ikke vært i nærheten like stilig uten! Og en håndfull gode låter. Men mest av alt er det brillefin gitarrock, og det er befriende å høre disse guttene gjøre noe mer fandenivoldsk og skittent enn moderskipenes mer depressive og selvmedlidende tone, som vi vel strengt tatt begynner å få nok av.

Det store kicket uteblir dog hele veien gjennom, men det er absolutt en mer enn brukbar plate. Faktisk kan jeg strekke meg til å innrømme at den er ganske tøff. Og siden jeg egentlig ikke har noe særlig å sette fingeren på, så burde jeg kanskje gitt en karakter høyere?

Høydepunkt: “Untrue", “Nightmare, nightmare" og “You need a substitute".

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 6/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


When - Trippy Happy

(Jester)

Psykedelisk pop kan aldri bli mer trippy happy enn Trippy Happy – Lars Pedersen er ute med et mesterverk.

Flere:

The Gin & Tonic Youth - New Times
Wire - Red Barked Tree