cover

Strong Weakness

Semper Fi

CD (2000)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Metal / Hardcore

Spor:
Sense of Justice
Center of Believes
Strike
Mouth to Man
No Fear
In My Head
Crush
Abused
Strong Weakness

Referanser:
Metallica
Slayer

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Styrke og svakheter

Lovende, men noe uspennende plate fra Kristiansund-band. Vekker minner om Metallica og Slayer.

Denne utgivelsen er i skrivende stund et par år gammel, men fortsatt nyeste skive fra dette Kristiansund-bandet. Semper Fi holder seg mer enn en armlengde unna både blackmetal og punk. Man kan heller plassere dem i den moderne delen av tradisjonell heavy metal. De er i disse dager smått aktuelle, på grunn av nært forestående Oslo-konsert.

Musikken er melodiøs metal med brummevokal, og et snev av hardcore. Låtene er halvlange, tunge og harde. Av og til kan skiva føles litt monoton. Strong Weakness bringer minnene tilbake til Slayer for 10-12 år siden, eller Metallica for den saks skyld, og alle spora holder seg trygt innenfor en og samme stil. Flere av låtene inneholder heftige gitarer, både riff og solopartier. Særlig førstesporet Sense of Justice og No Fear funker godt.

Strong Weakness har for få veldig gode eller interessante låter til å være noen viktig utgivelse innen den tyngre norske rocken, og jeg savner det lille ekstra som kan heve låtene betydelig. Plata er tøff nok, men ikke særlig spennende. Det bør vel også nevnes at plata er pakket inn i et amatørmessig og merkelig cover. Dette gjelder ikke først og fremst forsidebildet, men resten av heftet. De har også falt for grepet å gjemme ei låt. Etter å ha spolt en stund finner man en bagatell av en gitarsak på slutten av sistesporet.

Materialet på CDen er spilt inn for to-tre år siden. Bandet kan derfor ha utviklet seg mye siden den gang. Til tross for kritikken overfor må jeg si at Semper Fi høres freskt nok ut til at jeg forventer noe godt derfra seinere. Måtte de bli både tøffere og bedre låtskrivere.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Rosanne Cash - Black Cadillac

(Capitol)

Ei dotter minnast og tar farvel, med velfunderte ord og sterke tonar.

Flere:

Norfolk & Western - Dusk in Cold Parlours
Father John Misty - I Love You, Honeybear