cover

Schtöggminator

Schtöggminator

CD (2007) - Luftwaffel

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Hardcore / Hardrock

Spor:
Kallikak
N.L.P.
Night Sun
Sacred Chao
King Of Moles
Mapmaker
Co-Pilot
Grey
Face
Dissolution Process

Referanser:
The Cumshots
Motörhead

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Meet the Schtöggminator!

Med en fandenivoldsk blanding av pønk, hardcore og tungrock lykkes bandet å skape sitt eget sound.

Man føler som regel en viss spenning når man gir seg i kast med å sjekke ut et nytt band, og i forkant har man i noen tilfeller dannet seg et visst inntrykk av hvordan det hele låter. Et cover gir et visst førsteinntrykk, sangtitler ... ja, til og med et bandnavn kan fortelle så mangt.

Med et navn som Schtöggminator får man ikke akkurat inntrykk av at dette er verdens mest seriøse gruppe. Bandets medlemmer stammer bl.a. fra band som Brutal Kuk og Funny Farm, og helt siden oppstarten i slutten av 2004 har gutta hatt som mål å lage fandenivoldsk og underholdende musikk med både tempo og tyngde, etter hva promoskrivet kan fortelle.

Bandets selvtitulerte debut byr på akkurat det bandet i utgangspunktet ønsker å oppnå med musikken sin, og byr på ti låter fordelt på 26 (!) minutter. Med såpass kort spilletid burde det vel nesten vært forbudt å kalle dette en fullengder, men hva gjør vel det?

Basisen i Schtöggminators musikk er hard rock, med elementer av pønk og hardcore. En lett blanding av ymse stiler mao, der det fandenivoldske (som gutta selv ynder å kalle det) og det energiske hele tiden står i høysetet.

Ved de første gjennomhøringene ble det hele en smule "hysterisk" og vanskelig å gripe fatt i, noe vokalen må ta litt av skylden for. Vokalist Jan Roger Roel er imponerende rappkjefta (sjekk ut refrenget på Dissolution Process, så skjønner du hva jeg mener), men han har dessverre ikke god nok stemme til at det tjener musikken godt nok. Låtene er hver for seg veldig gode, men helhetlig er det vokalen som trekker ned. Litt mer pønsj i lydbildet hadde også gjort seg.

Rykter forteller at bandet allerede har opphørt å eksistere, uten at dette er verken bekreftet eller avkreftet. Skiva kan uansett skaffes via bandets nettsteder.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Stars - Set Yourself On Fire

(Arts & Crafts / City Slang)

Endå eit Montreal-band med lettennelige tonar.

Flere:

The New Pornographers - Twin Cinema
Archie Bronson Outfit - Coconut