cover

& Yet & Yet

Do Make Say Think

CD (2002) - Constellation / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Instrumental / Post-rock / Eksperimentell rock

Spor:
Classic Noodlanding
End of Music
White Light Of
Chinatown
Reitschule
Soul and Onward
Anything For Now

Referanser:
Tortoise
Directions

Vis flere data

Se også:
Winter Hymn Country Hymn Secret Hymn - Do Make Say Think (2003)
You, You Are a History in Rust - Do Make Say Think (2007)
Other Truths - Do Make Say Think (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Besnærende instruMENTAL balsam fra Toronto.

Do Make Say Think tar tidsånden på kornet, leverer varene i Tortoise-uniform.

Toronto-baserte Do Make Say Think utviklet seg til et band fra de eksperimentelle og improviserte dub-psykedelia-lounge opptakene til trioen Charles Spearin, bass, trompet; Justin Small, gitar; og James Payment, trommer. Ved å utvide line-up'en til å inkludere Ohad Benchetrit, gitar, horn, keyboard; Jason McKenzie, trommer, keyboard; og Dave Mitchell, trommer, keyboard, har Do Make Say Think manet fram en signatur som har et grunnlag i repeterende, improviserte og tilbakelente rytmer.
Dette er også fundamentet for & Yet & Yet.

Do Make Say Think gir ut platene sine i Montreal på den svært progressive og spennende labelen Constellation. Godspeed You Black Emperor!, A Silver Mt. Zion, Fly Pan Am, Sackville og re: er kamerater på labelen som helst gir ut plater med en form for sosial bevissthet eller visjon, der Constellation selv forfekter et anti-autoritært og systemkritisk syn.
Do Make Say Think som instrumentalband leverer ikke noe politisk budskap på denne platen, bortsett fra et pulserende og humant preg som hviler over musikken deres.

& Yet & Yet åpner med fabelaktige Classic Noodlanding som er en ekskursjon i dronende rock med jazz-influerte motiver, kanskje selve definisjonen på musikk som danner det noe utvannede begrepet post-rock. I så måte har de mye til felles med en del band fra lenger syd i Chicago, eksempelvis The Sea & Cake og Tortoise. Om det er vanskelig å argumentere for post-rock som en ny genre i populærmusikken er det ingen tvil om at det soundet Do Make Say Think representerer på Classic Noodlanding, og flere låter på denne plata, har et fundament i et sound som har blitt utviklet på 90-tallet, og som består av en slags ny bevissthet om en fri tilnærming og fusjon av rockens energi, jazzens improviserende element, analoge synthesizers og elektronika-elementer.

Post-rock eller ikke, dette er en del av elementene som preger mye av den moderne og samtidig musikk med et utgangspunkt i rock, og det preger Do Make Say Think.

Classic Noodlanding er utrolig elegant og smooth, og blir fulgt opp av End of Music som er mer konfronterende og voldsom. White Light Of er tilbake i den mer tilbakelente, melankolske og filmiske stilen, som utvikler seg gjennom et stadig akselererende tempo i Godspeed-stil, men som tar kompet ned igjen.

Chinatown kunne vært et parti fra Tortoise-klassikeren og milepælen Millions Now Living Will Never Die fra 1996, som forøvrig kan fungere som et parameter for denne platen. & Yet & Yets sound er i så måte relativt datert i forhold til Tortoise, men selv om Do Make Say Think kan sies å tilhøre en voksende bevegelse av instrumental "fri-rock" har de et særpreg som gjør at de står godt på egne ben.

Platens andre høydepunkt, Soul and Onward, bekrefter dette særpreget med en repeterende tromme/bass-beat, en vakker trompetlinje, en enda deiligere organisk orgellyd, og en nynnende Tamara Williamson som bringer låta ut av tid og rom. Fem minutter og trettito sekunder med pur glede.

Man får lyst til fordele klemmer til denne musikken.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Philip Kane - Time: Gentlemen

(Corrupt)

Ein mystisk herre frå London, med stor stemme, poetisk brodd og fertile tonar.

Flere:

In the Country - This Was the Pace of My Heartbeat
Thomas Dybdahl - Science