cover

Float

Flogging Molly

CD (2008) - Side One Dummy / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkrock / Punk / Folk / Keltisk

Spor:
The Story So Far
Man With No Country
On the Back of a Broken Dream
Between a Man and a Woman
Us of Lesser Gods
Punch Drunk Grinning soul
Lightning Storm
You Wont't Make a Fool of Me
Float
Paddy's Lament
Requiem For a Dying Song

Referanser:
The Pogues
The Waterboys
The Dubliners
The Clash
Stiff Little Fingers
Dropkick Murphys

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Irsk folkpunk

Her er det Guinness og dans som gjelder når Flogging Molly er verter for en heidundrendes fest!

Det å blande forskjellige sjangere i en og samme låt er langt fra ukjent. Heller ikke det å blande irsk folkemusikk med rock; Pogues er uten tvil det mest kjente eksponenten for denne miksen. Her kommer Flogging Molly, som ble dannet i solfylte Los Angeles av iren Dave King i 1997. Han er en gammel ringrev som i sitt "tidligere liv" var vokalist i hardrockbandet Fastway, med Eddie "Fast" Clarke som gitarist. King samlet en gjeng med glade mennesker og tre år senere kom debuten. Med Float er de klare for sitt fjerde album.

I forbindelse med innspillingen av Float var det bare å ta av seg shortsen og ta med seg instrumentene (hjem) til Dublin, dette for å få den rette stemningen og atmosfæren.
King og bandet viser en kjærlighet for musikken som komponeres og det har blitt lagt stor vekt på å skape en fengende og lett gjenkjennelig melodi/refreng.

Alkohol, eller nærmere bestemt øl, mørkt øl som Guinness er obligatorisk. Dette taes med i tekster og blir også en del av livsstilen til sjangeren. Som i Float der første vers lyder: "Drink away the rest of the day, Wonder what my liver would say, Drink, it's all you can".

Det er mektig med stor allsang, armer i krok og vaiende med hverandre i The Story So Far, der jeg også kommer til å tenke på Mike Scott og hans vannmenn som lekte litt med sjangeren for et par tiår tilbake.

Float er et helhetlig album med variasjon mellom det rolige og det raske. Ikke minst i innledningen til Man With No Country der det hele høres ut som et hardcore punkband, deretter blir det fioliner, hopp, dans og tjo-og-hei. Gladmusikk med den irske folkemelankolien er gjennom Flogging Molly et sikkert kort. Fra å ha et mer punkete sound tidligere, så har de utviklet dette til også å gi de mer tradisjonelle folkeinstrumentene større plass.

Flogging Molly skal etter ryktene være et fabelaktig konsertband som skaper høy stemning. Klarer de å formidle den gleden som er på Float så hersker det ingen tvil om at det blir en fantastisk fest. Dette er kraftfullt og med masse energi, og om det spilles i et stort konsertlokale eller i en liten pub så vil folk danse, drikke og t-skjortene vil være fullstendig våte av øl og svette.

Bandet har fått stor oppmerksomhet og solgt masse plater, og antall fans blir bare større gjennom flotte opptredener. Flotte Float vil ikke ødelegge den tendensen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen