cover

Everything Is Ending Here - A Tribute To Pavement

Diverse artister

2 x CD (2003) - Homesleep / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Indierock / Lo-fi

Spor:
This is a Souvenir
Shady Lane
Give it a Day
Home
Here
Ann Don't Cry
Kennel District
Frontwards
We're Underused
Shoot the Singer
Dancing With the Elders
Box Elder
Feed Them to the (Linden) Lions
In the Mouth of a Desert
Summer Babe
Unfair
Trigger Cut
Father to a Sister of Thought


Heaven is a Truck
Here
Gold Soundz
Range Life
Forklift
Stop Breathin
And Then...
I Love Perth
Cut Your Hair
Perfume - V
Perfect Depth
Baby, Yeah
Winner of the
We Dance
Elevate Me Later
Gangsters & Pranksters
Here
Circa 1762

Referanser:
Pavement

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Fortauskamerater

Range Life på italiensk, Bernhard & Bianca som gangsters & pranksters og 34 andre Pavement-låter.

Spearmints drodling rundt ulike Pavement-låter får æren av å innlede denne doble hyllesten til Stocktons fineste. Everything Is Ending Here består av 36 bidrag fra artister som Tindersticks, Trumans Water, Bardo Pond, Fuck og Silkworm. I tillegg er en rekke mer eller mindre ukjente Pavement-elever og indie-outfits, særlig fra Italia, med som leverandører på denne sjarmrerende, men ikke altfor spennende platen.

De fleste artistene på CD1 gjør ikke de helt revolusjonerende endringene i forhold til Pavements opprinnelige versjoner. Slik tolker Yuppie Flu, Number One Cup, Comet Gain og Lenola henholdsvis Give It a Day, Here, Ann Don't Cry og Kennel District på en liketil måte, uten å etterlate det helt store inntrykket. Sparesnare gjør We Dance enda søvnigere, og har døpt den til Dancing With the Elders. Italienske Perturbazione lykkes bedre med We Dance, men det er egentlig fordi de ligger nærmere opp til originalen... Verken El Goodo eller Kicker får særlig mer ut av Trigger Cut og Father to a Sister of a Thought. Av de mer aparte bidragene finner vi Solex' corky versjon av Shady Lane og selvsagt Appendix Out (We're Underused) som sikkert kunne fått AC/DC til bli hørende ut som et skotsk folkband.

Den andre platen inneholder en smule sterkere navn og låter. Det starter ganske oppløftende med Fuck (det vennlige popbandet med det litt misvisende navnet), Tindersticks (Here) er som vanlig umiskjennelige og Future Pilot aka vs Colditz legger på italiensk tekst på sin piano-møter-knitrende electronica utgave av Range Life. Garlic, Boxstep og Airport Girl gjør helt kurante utgaver av favorittene Gold Soundz, Stop Breathin og Cut Your Hair - alle låter det er vanskelig å bli sur og tverr av uansett hvem som spiller. De triveligste minuttene på samleren er det likevel sjarmørduoen Bernhard & Bianca som står for. Guro Strande og Robert Jønnum løfter blikket opp fra skoene og får smilet tilbake til på plass for et par minutter med Gangsters & Pranksters.

Bolognas Homesleep er en fin-fin label, men Everything Is Ending Here fungerer mer som påminnelse om kvalitetene til Stephen Malkmus og Pavement enn en oppdagelsesferd inn i nye band og spennende tolkninger. De aller fleste av disse låtene finnes allerede i bedre versjoner i originalene, og det sier seg derfor selv at dette blir en noget sprikende samler som nok helst bør finne takknemmelig hjem hos godt etablerte Pavement-fans.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Sea and Cake - One Bedroom

(Thrill Jockey)

De snor seg fjærlett innom litt bossa, litt smooth funk og soul, kutter det i kantene, og lager lett bekymringsløs pop man får lyst til å grine av.

Flere:

St. Vincent - Actor
Windir - Valfar, Ein Windir