cover

Daft Club

Daft Punk

(2003) - Virgin / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektropop / House / Disco

Spor:
Ouverture
Aerodynamic (Daft Punk Remix)
Harder, Better, Faster, Stronger (The Neptunes Remix)
Face To Face (Cosmo Vitelli Remix)
Phoenix (Basement Jaxx Remix)
Digital Love (Boris Dlugosh Remix)
Harder, Better, Faster, Stronger (Jess & Crabbe Remix)
Face To Face (Demon Remix)
Crescendolls (Laidback Luke Remix)
Aerodynamic (Slum Village Remix)
Too Long (Gonzales Version)
Aerodynamite
One More Time (Romanthony's Unplugged)
Something About Us (Love Theme From Interstella 5555)

Referanser:
Basement Jaxx
Air
Alex Gopher
Stardust
Etienne de Crecy
Cassius

Vis flere data

Se også:
Discovery - Daft Punk (2001)
Alive 1997 - Daft Punk (2001)
Human After All - Daft Punk (2005)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Kill the DJ

Daft Punk inviterer til Daft Club og åpner dørene for The Neptunes, Basement Jaxx, og Cosmo Vitelli... men ingen danser!

Remiksalbumenes tid er over oss. Nå har Daft Punk samlet venner og kjente til å remikse utvalgte låter fra tidligere utgivelser. Med navn som Basement Jaxx, The Neptunes og Cosmo Vitelli med på laget burde det være duket for en helstøpt klubbparade.

Det skurrer dog når det er Daft Punk selv som leverer den beste remiksen med en krysning av to av sine egne låter - den tilbakeskuende minimalismen til Aerodynamic kombineres med den ultrafengende One More Time. Den nye helheten er en oppvisning i fransk pophouse. The Neptunes følger opp den gode vibben og makter å tilføre en dose soul til den stivbente Harder, Better, Faster, Stronger. Det nye Amerika møter kontinentale franskmenn på halvveien og resultatet er forfriskende sjelfullt.

Så langt, så vel. Det er når Basement Jaxx dukker opp med en omarbeidelse av Phoenix at jeg begynner å få bange anelser. Åtte minutter med rytmeeksesser er langtekkelig når du ligger langstrak i sofaen, spesielt når variasjonen underveis er minimal. Jaxxene byr riktig nok på østeninspirert instrumentering, men i det lange løp holder ikke dette mål. Kan hende dette funker på Brixton-klubber, men her jeg sitter blir dette meningsløst i lengden.

Det er åpenbart at uttrykket til Daft Punk lar seg vri og vrenge i forskjellige retninger; Daft Club skjener innom soul, house, hip hop, pop og elektronika med hjelp av de ulike aktørene. Likevel: Uansett hvor tungt remikserne legger seg i selen, så er det kvaliteten på originalmaterialet som redder æren for mange av de involverte på dette albumet. Boris Dlugosh' versjon av Digital Love lener seg tungt på originalen og forblir derfor en fengende poplåt. Det samme er dessverre tilfelle for mange av de andre nummerne.

Mest interesse å hente er det når man makter å tilføre noe nytt - som The Neptunes gjør innledningsvis, eller som Slum Village med deres hip hop-versjon av Aerodynamic. Ny vokal er lagt til det Kraftwerk-aktige grunnrisset, og den nye helheten er spenstig og forfriskende kortfattet. Det kan dog gå for langt, som når Romanthony gjør sin unplugged versjon av One More Time. Skivebom de luxe.

De som tar tittelen, Daft Club, bokstavelig vil nok bli skuffet. Det er få gulvfyllere å finne i dette utvalget. Det er dog de som forsøker på klubbkulturelle uttrykk: Jess & Crabbe gjør en technofisert versjon av Harder, Better, Faster, Stronger og Laidback Luke leverer en tung houseversjon av Crescendolls. Her får de danseferdige noe å bryne seg på i seks minutter før Romanthony fanger dem i balladehelvetet.

Albumet rundes av med Something About Us (Love Theme From Interstella 5555) med vocoder og det hele. En siste klinelåt før det blinkes med lysene og festen er over for denne gang. Daft Club byr ikke på de store høydepunktene, og personlig finner jeg mer glede i de tradisjonelle Daft Punk-albumene Homework (1996) og Discovery (2001).

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Broken Records - Until the Earth Begins to Part

(4AD)

Tilfeldigheter skapte bandet. Dynamikken skapte magien. Selvfølgeligheter skapte et aldri så lite mesterverk.

Flere:

ballboy - The Royal Theatre
Harmonica Sam - Rocker No.1