cover

Homerun

Gotthard

CD (2001) - BMG / Ariola / BMG

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Countryrock

Spor:
Wun Ga-Li
Everything Can Change
Take It Easy
Light In Your Eyes
Heaven
Lonely People
Eagle
End Of Time
Say Goodbye
Goodbye Reason To Live
Come Along
Homerun

Referanser:
The Eagles

Vis flere data

(7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7)


Moderne Eagles?

Gotthard har med årene bygd seg opp til å bli en solid etterfølger til Eagles...

Sveitsiske Gotthard har holdt på i mange år (10 år er nå passert siden første plateutgivelse) nå, og de siste platene har gitt meg mer og mer assosiasjoner til Eagles, bare i en mer moderne utgave. Denne platen er intet unntak. De første platene vil jeg nok kalle "melodiøs hard rock", der de blant annet har glitrende utgaver av Deep Purples Hush og Bob Dylans Mighty Quinn.

Nå er imidlertid hardheten gått ut av gruppen, og vi sitter igjen med lett fengende melodiøs rock, kanskje er de også innom country-rock (eller mer treffende: rock-country) av og til. Her finner vi i tillegg et par strålende ballader, Heaven og tittelkuttet, begge glir nok glatt inn i kategorien "power ballads".

En coverversjon har fått plass denne CDen også; Andy Taylors "Take it easy" fra 1986, som er utrolig fengende, sitter i hodet umiddelbart, og du kan støvsuge eller ha en fest til denne, den passer uansett! De som kjenner til Andy Taylor, husker nok at han var gitarist i Duran Duran på tidlig 80-tall, men koble for all del ikke Duran Duran til denne sangen, for det finnes ingen likheter.

Kjører du opp lyden en del på sangen Homerun, vil du for øvrig på et "stille" parti mot slutten svakt i bakgrunnen høre klipp fra noen eldre Gotthard-slagere: Hush, Free and alive, Let it Rain og Mountain Mama.

Alt i alt er dette en klassiker av en CD, folk flest vil finne noe de liker på denne, både musikere og produsent har gjort en meget god jobb! Steve Lee har en svært behagelig stemme, som passer denne musikken ypperlig. Hadde det for eksempel vært kjørt en TV-kampanje på denne CDen der folk fikk smakebiter av låtene, ville nok salgstallene i Norge økt vanvittig, ikke minst på grunn av nevnte likheter med Eagles. Foretrekker du hardere rock enn innholdet på denne skiva, så bør du vurdere kjøp av de tre første CDene.

For de som vil grave dypt i Gotthards utgivelser, kan man finne sjeldne bonus-spor på utgaver fra andre verdensdeler. Blant kuriositetene finner vi One Life, One Soul, fremført sammen med operasangerinnen Montserrat Caballe - som noen sikkert husker fra duetten Barcelona med Freddie Mercury.

Homerun skulle passe meget bra for deg dersom du er en generell nyter av hard rock eller poprock. Dersom du fremdeles nøler kan du gå inn på www.gotthard.com og laste ned mp3-filer under "discography". Der finnes 4 sanger fra hver av langspillerne. Enjoy.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Thing - Garage

(Smalltown Superjazzz)

Fra det marginale til mainstream. The Thing viser vei.

Flere:

Motörhead - Inferno
Television - Marquee Moon