cover

It's Been Real

Pete Johansen

CD (2011) - CCAP / Cosmos

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkrock / Americana / Pop

Spor:
Sha-Zam
Into Your Arms
Worthy Of Your Love
Dreamless
Come Away Melinda
Sing You Back
Words
Selma Reds Revenge
Job
The Eleventh Song

Referanser:
The Waterboys
Sivert Høyem
Nick Cave
Helldorado

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Strålende americana fra Sandnes

Pete Johansens solodebut er et variert og steminingsfullt album som forener pop og folkrock på en elegant måte.

Ikke mange utenfor Rogaland kjenner til Pete Johansen, men de siste tretti årene har han sunget eller spilt irsk folkrock med The Tramps, poprock med Modesty Blaise og gothmetal med Tristania, Morgul, Sirenia og The Sins of the Beloved. Og han ga ut et album med sitt eget soloprosjekt The Scarr i 2001.

Han synger med stor autoritet, ikke ulikt Sivert Høyem, og skriver meningsfylte tekster. Men det er melodiene som er det store på It's Been Real, som begynner og slutter rolig.

Den nydelige balladen Into Your Arms er en perfekt åpning, etterfulgt av de fengende folkrockerne Worthy Of Your Love (radiosingle som spilles på P1) og Dreamless, som er intens og har smakfull saksofon. Johansens felespill minner mye om The Waterboys, og allsanglåta Sing You Back ender med en voldsom felesolo.

Eneste coverversjon er antikrigslåta Come Away Melinda, som vi har hørt med bl.a. The Weavers, Tim Rose og Uriah Heep. Den varme stemmen til duettpartner Susanne Nordbøe bidrar til å gjøre dette til et høydepunkt på albumet.

Jeg har mindre sans for den nesten ti minutter lange Job, som handler om Job (kjent fra Bibelen) og hans forhold til Gud og Djevelen. Denne dronende, kvernende og seige låta er monoton (kun vokal, fele og litt synth) og tar liksom aldri slutt. Minner litt om Nick Cave & The Bad Seeds. Bedre er den avsluttende, nakne balladen The Eleventh Song, der Johansen synger veldig dypt og banjoen får meg til å tenke på 16 Horsepower.

It's Been Real er et av de bedre norske albumene jeg har hørt i år. En stor overraskelse, siden jeg aldri hadde hørt om Pete Johansen. Anbefales spesielt fans av The Waterboys og Stavanger-bandet Helldorado. Vinylversjonen har forresten fire bonuskutt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen