cover

The Second Great Awakening

Fireball Ministry

CD (2003) - Nuclear Blast / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Stoner / Heavy metal

Spor:
The Second Great Awakening
King
The Sinner
Master Of None
Daughter Of The Damned
Flatline
In The Mourning
He Who Kills
Rollin' On
Choker
Maidens Of Venus
Dark Descend

Referanser:
Ozzy Osbourne
Black Sabbath
Dio
Judas Priest

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Elever av Iommi

Man kan se for seg platesamlinga til denne kvartetten ved å høre på deres andre album.

Stadig dukker det opp band som baserer den tunge rocken sin på noe de har lånt fra gamle Tony Iommi. Fireball Ministry er et av dem. De lager tøff og hard rock med innslag av eldre heavy metal og ny stonerrock. Det kan virke åpenbart å nevne Black Sabbath, men her er det faktisk på sin plass. I tillegg til de tunge riffene, har de i James A. Rota en vokalist som til en viss grad minner om Ozzy Osbourne.

Nå er ikke The Second Great Awakening noen blåkopi av Paranoid eller andre klassiske Sabbath-skiver. Den er heller ikke spesielt original, men består av godt rockemateriale med dype, mørke og klare røtter. Bandet spiller som sagt tungt, men relativt ukomplisert.

The Second Great Awakening er stort sett ei tøff og ganske fengende skive. Låter som Daughter Of The Damned og Flatline trekker veksler på klassisk hard rock og heavy metal på en ærlig og troverdig måte. Gitarist Emily J. Burton har helt tydelig gravd seg gjennom et par generasjoner med riff for å hente inspirasjon.

Skiva er både stødig og tung, men kanskje ikke så spennende. Den holder seg trygt innenfor kjente rammer. Fireball Ministry har mer enn nok av trøkk og tyngde, men mangler den lille ekstra gnisten som hadde gjort skiva mer levende. Elsker du dette bandets stil har du sikkert mye å hente her, selv om du sikkert har et hav av skiver som overgår dette.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Television - Marquee Moon

(Elektra / Rhino)

Midt i punkalderen kom det frå New York ei plate som låt ganske så annleis. Så underfundig, så energisk og så visjonær at den aldri kan bli gløymt.

Flere:

Domenico+2/Kassin +2/Moreno +2 - Sincerely Hot
Harmonica Sam - Rocker No.1