cover

Action Jazz

Kjetil Møster & Per Zanussi & Per Oddvar Johansen

Vinyl 7" (2003)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz

Stiler:
Improvisasjon

Spor:
Action Is Go
Control

Referanser:
Jonas Kullhammar Quartet
Zanussi Five

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Heftige saker!

Stødig kraftutblåsning. Er dette en smakebit på en kommende langspiller?

En god gammel syvtommer er ikke å forakte, og det formatet er heller ikke vanlig i floraen av utgivelser som kan kalles jazz. Om denne trioen vil skape en slags ny undergrunn i norsk jazz, som på mange måter er topptung og hierarkisk, eller om de er ute etter å plante et samleobjekt (noe som de har lyktes med) vites ikke. Kanskje det rett og slett er fordi de har funnet ut at det er på tide å slippe to gode låter man ikke kan vente med å få ut til folket (noe de også har lyktes med).

Kjetil Möster, saksofon, Per Zanussi, bass, og Per Oddvar Johansen, trommer, oppsummerer intensjonene sine ganske greit med tittelen på denne lille gullbarren av en vinyl: Action Jazz er og blir en fartsfylt og heftig sak som undertegende ikke har hørt maken til siden Paal Nilssen-Love, Jonas Kullhammar og Peter Janson pumpet ut en time action jazz fra Glenn Miller Cafe for to år siden.

Möster/Zanussi/Johansen sparer ikke på energien, og kjører på gjennom Action Is Go og Control. Kraften og intensiteten i dette tangerer Miles' Rated X, The (Intenational) Noise Conspiracys flørt med Jonas Kullhammar, Mats Gustafssons Gush og kanskje Coltranes heftigste øyeblikk med sin klassiske kvartett.

Action Is Go og Control befinner seg innenfor rammene av improvisasjon på låtenenes premisser, selv om det er en eksplosiv kraft i dem forsvinner ikke Möster/Zanussi/Johansen ut i de helt åpne fri-improv territoriene som de er kjent med fra andre prosjekter. Action Is Go/Control er to stødige utblåsninger, glødende som pulsarer, men allikevel kontrollerte og fokuserte. Hvis dette peker mot et album har vi definitivt noe å glede oss til.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Bob Dylan - Modern Times

(Columbia)

Dylans 44. studioalbum er et lekent møte med musikkhistorien og et apokalyptisk møte med de moderne mennesker.

Flere:

Little Axe - Hard Grind
William Hut - Versus the End of Fashion Park