cover

Por Vida: A Tribute To The Songs of Alejandro Escovedo

Diverse artister

CD (2004) - Cooking Vinyl / S2 / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Countryrock / Tex-Mex

Spor:
Pyramid of Tears
Sacramento & Polk
Paradise
Broken Bottle
Wave
Pissed Off 2AM
She Doesn't Live Here Anymore
Castanets
Don't Need You
Dear Head On the Wall
Helpless
She Towers Above
Wedding Day
Rhapsody
The End
Rosalie
Crooked Frame


One More Time
Last to Know
Velvet Guitar
The Ballad of the Sun and Moon
One True Love
Sometimes
Inside This Dance
Everybody Loves Me
Way It Goes
The Rain Won't Help You When It's Over
By Eleven
I Was Drunk
Gravity
Thirteen Years
Break This Time

Referanser:
Rank & File
Buick MacKane
The True Believers

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Verdig og tidvis spennende tribute-album

Eliten av amerikanske roots-musikere kommer sammen for å gi en hjelpende hånd til kollega med helseproblemer, og det blir det godlyd av.

Alejandro Escovedo er ikke noe husholdningsnavn her til lands. Det er han vel strengt tatt ikke i USA heller, men denne plata viser at han er høyt ansett i musikerkretser. En dobbel tribute-plate kan fort blitt traurige greier, men det er ikke tilfellet her. Man har faktisk langt på vei lykkes med å fylle opp en dobbel-CD med kvalitetsmusikk. Det sier noe om Escovedos låtmateriale og artistkollegenes vilje til å stille opp for mannen. Det er ikke mange toppnavn innen amerikansk americana som ikke er med på denne plata. Det er bare å lene seg tilbake og nyte mangfoldet, selv om det selvsagt blir noen dumper på landeveien på en så omfangsrik utgivelse.

Bakgrunnen for Por Vida er at låtskriveren, sangeren og gitaristen Escovedo plutselig 2. april 2003 ble rammet av hepatitt C, og at han i likhet med mange amerikanske kunstnere ikke hadde helseforsikring å betale de drøye sykehusregningene med. Dette startet en grasrot-bevegelse som kulminerte i denne plata. Som sagt er listen over bidragsyterne lang og imponerende. Det begynner med alltid gode Lucinda Williams, som på sin sedvanlige slepne og rufsete måte gjør Pyramide of Tears. Steve Earle og Reckless Kelly slår sine pjalter sammen og rocker gjennom Paradise. Calexico gjør en herlig, varsom versjon av Wave. John Cales bidrag er nærmest en gymsokk, etter min mening, men moroa kommer raskt tilbake når Escovedos hometown-boys Los Lonely Boys fra Austin knaller til og gjør en rocka Castanets.

Så dras tempoet ned av Cowboy Junkies som tolker Don't Need You på sin karakteristiske måte med en blanding av skjønnhet og skarpe kanter. Son Volt dukker opp i en kort gjenforening, og bluesmunnspilleren Charlie Musselwhite overrasker med et av de beste bidragene på Everybody Loves Me. Og slik fortsetter det. Jeg kunne dratt frem en mange flere eksempler på utsøkte tolkninger (og noen eksempler på det motsatte), men det holder egentlig å si at alle artistene på lista gjør låtene på sin egen måte, noe som gir albumet spennvidde og gjør denne hyllesten til noe langt mer enn plankekjøring for å skaffe penger.

Det er altså mange grunner til å kjøpe denne plata:
-støtt en god sak og hjelp en hederskar med skranten helse
-bli kjent med Escovedos musikk
-sjekk hvordan et tverrsnitt av de ypperste amerikanske låtskriverne høres ut når de boltrer seg med en annens låtmateriale
-nyt god musikk

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Streets - Original Pirate Material

(Warner Music)

The Streets er et aldri så lite stykke fysikk. Original Pirate Material rommer, om ikke nye, så i det minste egne lover.

Flere:

Jason Molina - Let Me Go, Let Me Go, Let Me Go
Motif - Expansion