cover

Mitt Hjerte er Ditt - en levende Prøysenkonsert

Ann Kristin

CD (2005)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Vise / Evergreen

Spor:
Mitt Hjerte er Ditt
Spelledåsen
Det er Gemt å Bo På Landet
Møte
Kolera-vise
Blåklokkevikua
Kjærlighetsvisa Hennes Dagros
Æille Så Nær Som a Ingebjørg
Østkantidyll
Trassvisa Hennes Tora
Kjærest På en Stol
Ei Vise Om ei Vise
Patriot-Paula
Minnestrofe
Hjernerystelsen

Referanser:
Alf Prøysen

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Strålende Prøysen-tolkninger

En av våre ledende eksponenter for Prøysens kunst.

En ny Prøysen-tolker i vår midte. En betydelig sådan. Vi har i mange år hørt frasagn om Ann Kristin Aanneruds kapasiteter som Prøysen-tolker, og her platedebuterer hun med en fengselskonsert, i tradisjonen fra Johnny Cash. Det er delinkventene i Hønefoss fengsel som får nyte godt av Ann Kristins kunst, et klientell av antatt mindre herdet kaliber enn Cash sitt publikum i San Quentin og Folsom fengsel.

Aannerud har helt tydelig brukt mange år på å gjøre Prøysens sanger til sine, for det er en usedvanlig sikker plate vi har med å gjøre. Bortsett fra en viss overdreven affeksjon i Patriot-Paula har jeg absolutt ingenting å utsette på Mitt Hjerte er Ditt. Alt klaffer, Aanneruds foredrag og tenksomme modulering gjør at teksten ikke taper seg i arrangementene. En vanlig foreteelse er at respekten for Prøysens tekster går ut over det musikalske, eksplisitt uttrykt ved Elin Prøysens "seal of approval" på alle versjoner som bedømmes som "gangbare". Denne godkjenningsinstans gjør seg også gjeldende på nærværende plate.

Ann Kristin er så sikker i sitt uttrykk at hun umiddelbart bør utropes til en av våre ledende eksponenter for Prøysens kunst. Hør bare på de vibrante tolkningene av Møte, Blåklokkevikua (denne mestrer hun på en måte som ga meg helt nye fornemmelser for sangens implisitte tematikk), Østkantidyll (Prøysen som Oslo-dikter! Hører dere, Prøysen-idyllikere?), Ei Vise Om Ei Vise (subtil popbransje-satire) og Minnestrofe. Et opplesningsspor (Hjernerystelsen) avrunder CDen og gir et hint om hvilket ypperlig stoff for litterær samling og ettertanke Prøysen har skjenket de mange gode formidlere som har grepet dette stoffet. Ann Kristin Aannerud har grepet det med begge hender og overbeviser totalt i sin smittende og levende formidling. Hun vakler ikke en millimeter og behersker stoffet til fulle.

Move over, Jørn Simen Øverli og alle dere tråkmonser i Josefine (gjeesp!) Viseklubb, Ann Kristin er her. Hun er den nye vinen på Prøysen-fronten, og en klar kandidat til posisjonen som vår ledende Prøysen-tolker.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Aphex Twin - drukqs

(Warp)

Ricard D. James aka Aphex Twin pusher grenser og ser litt tilbake.

Flere:

Broadway Project - The Vessel
Wire - Red Barked Tree