cover

Sophisticated Mouth

Bad Wizard

CD (2002) - TeePee

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Bluesrock / Boogierock / Hardrock / Sørstatsrock

Spor:
Hurricane
Soft, Warm and Wet
Whoo!
Solid Gold
Loosen Up!
Needle 2 Groove
Black Cherry
Champagne Boogie
Love Machine

Referanser:
AC/DC
ZZ Top
Raging Slab
MC5

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ikke akkurat sofistikert munnbruk

Gammeldags rock servert i en brutal og yppete form, dandert med sørstatsflagg og rein sprit.

Bad Wizards høres ut som en gjeng tidligere pønkere som i relativt voksen alder har oppdaget sørstatsrocken. Her river man nemlig tradisjonell amerikansk rock i fillebiter ved hjelp av frustrasjon og aggresjon.

Vokalist Curtis Brown blir litt slitsom i lengden da han hverken har noen sangstemme å snakke om eller noen imponerende skrikevokal. Låtene er heller ikke klassikermateriale, men holder seg innenfor rammene av fet og hard rock på en tilfredsstillende måte. Man kjenner faktisk igjen et par triks fra Lynyrd Skynyrd og ZZ Top innimellom, selv om de er røska i stykker.

Sophisticated Mouth får deg i sine beste øyeblikk til å trampe takten og riste på luggen. Her og der frister det å gå ned i knestående luftgitar, men ikke nok til at man faktisk gjør det. Dette er absolutt ingen tam skive, men mangler mye på å virke så vital som inspirasjonskildene.

Whoo! heter en av låtene, og sånn føles den også. Som en real bakoversveis av gammel, hard, speeda bluesrock. Ellers finner man kraftboogie som Loosen Up!, Black Cherry og Champagne Boogie. På Uriah Heep-coveren Love Machine og på Needle 2 Groove har de lagt på et passende og kledelig orgel.

Mens Curtis Brown maser og skriker, sørger gitaristene Eddie Lynch og Tina Gorin for å bringe liv i skiva. Vokalist Brown skulle nok gjerne ha vært Rob Tyner fra MC5, men når ham såvidt til fotsålen. Brown har sin sjarm, men ender som en grøtete stesønn av rock'n'rollens virkelige storskrikere.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Serena Maneesh - Serena Maneesh

(HoneyMilk)

Med oppheita fuzz-pedal, kvasse gitarfigurar og englar i kulissane presenterer gjengen frå sør-vestlandet eit inferno i svart, raudt og kvitt.

Flere:

Tom Waits - Blood Money
Loscil - Triple Point