cover

My Religion

TNT

CD (2004) - Playground / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Lettmetall

Spor:
Invisible Noise
She Neds Me
Lonley Nights
My Religion
Give Me a Sign
Perfectly
You'll Be There
Flow
Live Today
Everybody's Got a Secret
Everything U R
Song 4 Dianne
The Last Word

Referanser:
Tindrum
Vagabond
Def Leppard
Van Halen

Vis flere data

Se også:
The New Territory - TNT (2007)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Fuktig lunte

Mye godt håndverk på TNTs nyeste utgivelse, men dynamitt er det kanskje ikke.

Den klassiske besetningen av TNT er tilbake. Det betyr vel hovedsaklig at Diesel Dahl er tilbake fra både Tindrum og Harley-setet. Selv om mange setter pris på dette, er det nok Tony Harnell og Ronnie Le Tekrø som har påvirka denne utgivelsen mest. De to har hatt hovedansvar for både låtskriving og produksjon.

Det er fire voksne menn som spiller sammen igjen på My Religion. Resultatet er ei voksen skive, som befinner seg i en ganske tradisjonell amerikansk hard rock-tradisjon. Tony Harnell har en sikker og solid stemme, som passer genren. Ronnie Le Tekrø briljerer tidvis på gitaren med både tøffe riff og solopartier. Ingen av dem klare likevel å gi meg frysninger på ryggen.

Det er verken noe i veien med prestasjoner hos bandet eller i produksjonen. Grunnen til at jeg ikke tar av på denne utgivelsen er at den har for få låter som gir meg noen form for kick. Mange av låtene er heavy rock på det jevne. Ikke spesielt særegent eller spennende, men med trygt og streit håndverk. Bandet kan stilen ut og inn, men gir meg mest lyst til å sette på noe lignende fra femten år tilbake.

Rockelåter som She Needs Me, Lonley Nights, Give Me a Sign og sitter godt, men er ærlig talt ikke mer enn middels tøff puddelrock. I blant beveger de seg litt for mye mot uengasjerende poprock. Det blir rett og slett litt for glatt og veikt. Everybody's Got a Secret er et godt eksempel på musikk man synes å ha hørt før og at det låt tøffere da. Balladen Perfectly er mer plankekjøring. Dette høres ut som et hvilket som helst amerikansk powerballadband fra de siste 25 åra. Disse låtene får meg ikke til å gripe etter lighteren.

En litt råere utgave av bandet hadde nok vært å foretrekke i 2004. My Religion egner seg nok bedre som mimring for etablerte fans enn noen flørt overfor potensielle nye.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Pernice Brothers - Live a Little

(Ashmont / One Little Indian)

Hey Joe, where you goin' with those tunes in your head? - I'm ridin' down PCH One to Somerville to get High as a Kite. Ein god idé Joe, ein god idé.

Flere:

Sharon Van Etten - Tramp
Radical Face - Ghost