cover

Stabbing the Drama

Soilwork

CD (2005) - Nuclear Blast / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Heavy metal / Death metal

Spor:
Stabbing the Drama
One With the Flies
Weapon of Vanity
The Crest Fallen
Nerve
Stalemate
Distance
Observation Slave
Fate In Motion
Blind Eye Halo
If Possible
Wherever Thorns May Grow

Referanser:
In Flames
Arch Enemy
Dark Tranquillity

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Soilwork, Sweden

Svenskene overbeviser også på den vanskelige sjetteplata...

Fra å være "nok et Gøteborg-metallband" har Soilwork utviklet seg til å bli et av Søta Brors aller hvasseste metallband. Med utgivelser som Natural Born Predators (2002) og Figure Number Five (2003) fikk gutta i Soilwork status som et av sjangerens ledende band, samt en stor fanskare verden over.

Tidlig i 2005 kom Stabbing the Drama ut. Dirk Verbeuren fra franske Scarve var tatt inn som ny trommis, ellers var besetningen den samme som på de foregående platene. Musikalsk sett er der egentlig heller ingen store forandringer å spore fra Figure Number Five. Soilwork har muligens tatt et lite steg vekk fra ren deathmetal i retning mer tradisjonell heavy metal, det vil si mer melodiøs metal.

For melodi, eller riffene, står svært sentralt i Soilworks lydbilde. De to gitaristene Ola Frenning og Peter Wichers har sammen med keyboardist Sven Karlson klar å lage en serie med utrolig catchy riff, faktisk til tider nesten irriterende catchy, som blir knyttet tett sammen av ovenfornevnte trommis Verbeuren. Vokalist Bjørn "Speed" Strid gjør som vanlig en god jobb, både med ren vokal og som growlende cookiemonster.

Kvaliteten på låtmaterialet holder den samme, høye kvaliteten som alltid. Blind Eye Halo er favorittlåten, og jeg blir fremdeles imponert over det usannsynlig høye tempoet trommis Verbeuren holder. Dette er kjappere enn den gjennomsnittlige blastbeatingen du finner på en deathmetalplate.

Så. De gode riffene er på plass. De doble basstrommene er på plass. Det samme er den atmosfæriske vokalen, og de obligatoriske gitarsoloene.

Soilwork har levert varene denne gangen også.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Domenico+2/Kassin +2/Moreno +2 - Sincerely Hot

(Luaka Bop)

Tre musikere som ikke kjenner noen begrensninger leverer langt over pari.

Flere:

Paul Weller - Catch-Flame: Live at The Alexandra Palace
Geoff Berner - Whiskey Rabbi