cover

Scorpio Righting

Garageland

CD (2001) - Flying Nun / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Indierock

Spor:
Life Is So Sweet
Get Some
Been Around
Crazy
Superstars
Carry Me South
High Way
Gone
Rock And Roll Heart
Believe In You
Who the Hell Do You Think You Are?
Shine

Referanser:
Crowded House
Neil Finn
The Chills

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


KiwiPop

Drivende og kraftfull popmusikk fra New Zealands fineste leverandører.

New Zealands fineste indiepop-leverandører de senere årene presenterer denne gangen sitt mest gjennomarbeidede og velproduserte album så langt. Garageland kombinerer her elementer fra folk, pop og rock'n'roll til en umiddelbar og kraftfull form for indie-pop.

Scorpio Righting introduserer elementer av FM-rock og oppviser en polert overflate. Den er på langt nær like rufsete og kantete som deres sjarmfulle pop har pleid å være, noe vi forestiller oss er et resultat av intensiv turnering i statene i etterkant av forrige albumet Do What You Want (1998). De balanserer hele tiden på grensen mot den kommersielle likestrømspopen i alle sin finstemte og melodiøse karakter. Det handler i stor grad om hektende riff og enkle nynnbare melodilinjer, men det blir likevel aldri for søtladent eller kalkulert. Musikken er aldri riktig original eller enestående, bare veldig formfullendt og utviklet. Du føler at du har hørt en del av melodilinjene, gitarriffene og tekstlinjene før. Garageland er nemlig aldri redd for klisjeer i noen form om det tjener låtens beste. Derfor får vi både "Sha-lala-lala" og "Don't speak while my guitar is playing. I can't hear a word you are saying".

Det er drivende kraftfull popmusikk konsentrert til catchy tre minutters låter. Musikken er totalt upretensiøs slik tekstene er lekne, om hverdagslige dagdrømmerier og svermerisk myteskaping. Totaliteten og sammenføringen av elementer er det som gjør musikken inntagende, men plasserer du noe ut av sin kontekst gir det sjelden et varig inntrykk. Kvartetten fra kiwienes hjemland serverer søtladne velsmakende
popgodterier som holder de siste kuldegufsene av sen vinter på behørig
avstand og gir spirende tro på solfylte våropplevelser med fin harmonisk
popmusikk i bilstereo eller discman i parken.

Stemmen til Jeremy R. Eade sørger for nok særpreg til å gjøre platen interessant. Vi har nok hørt dem mer spennende før, men Scorpio Righting byr like fullt på nok musikalsk hygge for de som finner glede i band som for eksempel Crowded House, Teenage Fanclub eller The Chills.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kid Loco - Kill Your Darlings

(Royal Belleville Music)

En forskrudd rundreise i selskap med dampende halliker, horer og annet pakk.

Flere:

Saint Etienne - Smash The System - Singles And More
Diverse artister - I Love Techno: 10 Years - The Classics