cover

Rated O

Oneida

3 x CD (2009) - Jagjaguwar / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Psykedelia / Stoner / Dancehall / Elektronika / Hardrock

Spor:
Brownout in Lagos
What's Up Jackal?
10:30 at the Oasis
Story of O
The Human Factor


The River
I Will Haunt You
The Life You Preferred
Ghost in the Room
Saturday
It Was a Wall
Luxury Travel


O
End of Time
Folk Wisdom

Referanser:
Blue Cheer
MC5
Deep Purple
Hawkwind
Comets On Fire
Battles
Gang Gang Dance
Trans Am

Vis flere data

Se også:
Each One Teach One - Oneida (2002)
Secret Wars - Oneida (2003)
Secret Wars - Oneida (2003)
Preteen Weaponry - Oneida (2008)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Historien om O

Trippelferd fra fremtiden, tilbake til fortiden og til slutt opp i det ytre rom.

Vi har tidligere berettet om det voksne prosjektet til Oneida, en trippelserie titulert "Thank Your Parents". Første del av trilogien kom i 2008 med Preteen Weaponry som bestod av en lang spacejam i tre deler. Del to er intet mindre enn en trippelplate (ikke gå surr i tallene nå), og er et omfattende dypdykk inn i disse folkenes kreative hoder.

Andreplaten er mest effektiv, bestående utelukkende av mellomlange, kontante og medrivende syrerockere i tidsaksen fra Hawkwind til Comets On Fire. Vi snakker altså rock med "classic" som prefix og stoner som mellomnavn. Dette er hjemmebane for Oneida, og det er her lytteren bør søke for de mest umiddelbare ekstatiske opplevelser. Særdeles mye fint gitararbeid, og en våt drøm for elskere av wah-wah pedalen. Disc 2 bør dekke behovet for utagerende strobedansing i lang tid framover.

Plate 3 er stort sett O (13 min.) og Folk Wisdom (20 min.) med en liten kile i midten av de to kolossene. Med O vender de tilbake til indre territorier med en frittflytende, murrende ragasak som like gjerne kunne vært signert Jackie O-Motherfucker, en slik låt som bare vokser og vokser uten å søke noe form for klimaks. Ganske velbrukt formel dette, men det blir gromt når de tråkker ned fuzzpedalen og starter riffmaskineriet og stammetrommingen for fullt med gedigne Folk Wisdom. 20 minutter rett til værs! Liker du retningsløse jammer så er dette platen for deg.

Disc 1 er den mest atypiske og freaky deaky av de tre, og selv tok det litt tid å bli klok på en åpning som Brownout in Lagos. Den høres ut som skitten dancehall av noe slag, med villmanns-chanting fra en viss Dad-Ali Ziai. De følger denne tråden et stykke ut i første disc, med oppkuttet elektronika og dub som for å minne om at de holder rede i Brooklyn, 2009. Det er vel trygt å si at andre kan støydans bedre enn Oneida, men de skal ha for sin horisontutvidende virksomhet.

Hvor de har tatt tittelen fra aner jeg ikke, men kanskje det er et hint til Pauline Réages berømte erotiske roman Histoire d'O fra 50-tallet. Den handlet blant annet om å bli innviet i et mysterium, og det er kanskje en slik innvielse Oneida søker med denne platen. Ikke lett å bli klok på, men opphissende på sitt beste.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.

(Interscope)

Årets album er her. Gwen Stefani har kastet gutta på dør og leverer på egenhånd. Girl, you've got style!

Flere:

The Streets - Original Pirate Material
Kråkesølv - Trådnøsting