cover

1: Man 2: Band

Jarle Bernhoft

2 x CD (2010) Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Soul / Funk

Spor:
Ever Since I Was a Little Kid
On Time
Sunday
Fly Away
Streetlights
He Ain't Heavy, He's My Brother
Tickly Foot (Improvised)
So Many Faces
A Bad Place to Reside


On Patience
Rats & Racoons
So Many Faces
Sing Hello and Some More
On Individuality
Prayer to a Landlord
Firm & Deep
In the Street Where the World Passes Me By
Them Changes

Referanser:
D'Angelo
John Legend
Raphael Saadiq
Lauryn Hill
Prince
Stevie Wonder
The Meters
Al Green
Marvin Gaye
Sly & the Family Stone

Vis flere data

Se også:
Ceramik City Chronicles - Jarle Bernhoft (2008)
Solidarity Breaks - Jarle Bernhoft (2011)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


En mann og hans band

Det er kanskje breialt å slippe en dobbel liveplate etter kun ett studioalbum, men denne funker som bare juling.

Jeg holdt på å gå av hengslene da jeg fikk vite at Jarle Bernhoft skulle slippe liveplate, og grunnen er som følger: I januar 2009 stod han for en av de beste konsertene jeg har vært på i løpet av min tid i Bø i Telemark. Åpningen av Bø jazzklubbs vårprogram får meg fortsatt til å trekke på smilebåndet. Solodebuten Ceramik City Chronicles er dessuten en av de platene jeg har spilt aller mest det siste året. Bernhofts musikalske univers forener soul og funk, ispedd store doser spilleglede og sjarm. Gleden var derfor enorm da jeg skjønte at et livealbum – dobbelt sådan – var på trappene.

Det er kanskje breialt å slippe en dobbel liveplate etter kun ett studioalbum, men Bernhofts liveplate funker som bare juling. 1: Man 2: Band ble lansert i samarbeid med Hi-Fi Klubben i januar, og selges eksklusivt gjennom den kjeden i begrenset opplag. Den er også tilgjengelig i digitalt høyoppløselig filformat.

1: Man 2: Band består av en solodel som er spilt inn på Kampen Bistro i desember 2009, og en del med band, innspilt på Rockefeller i Oslo i januar 2009, og Moldejazz sommeren 2009. På hver av platene er det ni låter. Alle ti fra Ceramik City Chronicles har fått plass, mens andre er nyskrevne eller tolkninger av andres materiale.

Ever Since I Was a Little Kid åpner solodelen av plata med looping, sampling, knipsing, klapping og koring. For de av oss som har hørt Bernhoft live er stilen kjent – han holder ting enkelt, men likevel er det oppfinnsomt og lekent. Ved hjelp av gitar, diverse elektronikk og effekter skaper han et fyldig nok lydbilde som gir rom til vokalen. Også på On Time, Street Lights og Fly Away leker Bernhoft seg med vokalmessig miksing og triksing. Innimellom er det rom for småprat, og ikke bare treffer han publikum med låtene sine – også gjennom humoristiske betraktninger rundt sine egne feil som musiker. Han velger blant annet å begynne på nytt når han spiller So Many Faces og sjarmerer de oppmøte på Kampen Bistro. Solodelen av liveplata slutter med den ferske A Bad Place to Reside, hvor Bernhoft synger nakent, kun akkompagnert av publikums entusiastiske klapping.

Jarle Bernhoft har med seg et fantastisk band på den andre delen av plata. Audun Erlien spilte bass på Ceramik City Chronicles, og han er med også i livesettingen. Torstein Lofthus fra blant andre Shining og Elephant9 har tatt Anders Engens plass bak trommene, mens Martin Windstad (perkusjon) og David Wallumrød (tangenter) som begge spilte på plata, også er med her. I tillegg har han med seg Hedvig Mollestad Thomassen på gitar og Line Horntveth fra Jaga Jazzist på fløyte og perkusjon. Bernhoft selv er en multiinstrumentalist uten like, og trakterer vekselvis keyboards, fløyte og gitar. Saksofonist Trygve Seim dukker opp på Firm & Deep. På sistesporet, en tolkning av Buddy Miles' Them Changes, får han dessuten selskap av Mathias Eick på trompet. "Jeg blir jævlig skuffa hvis ikke dette løfter taket" sier Bernhoft før den siste låta sparkes i gang. Og jo da, sammen skaper denne energiske gjengen et musikalsk uttrykk som svinger noe hinsides.

En dobbel liveplate kan fort bli for mye av det gode, men utvalget her er såpass forskjellige i form og karakter at det aldri blir kjedelig. Det å være på konsert med Jarle Bernhoft er noe av det beste jeg vet, og det å høre ham live på plate er også en fabelaktig lytteopplevelse.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Jamey Johnson - That Lonesome Song

(Mercury)

Ei nesten heilt ny stemme frå nabolaget til Hank Williams tar ein sylskarp innersving på det aller meste av dei siste åras countrymusikk.

Flere:

The Core - Vision
The Boy Least Likely To - The Law of the Playground