cover

Very Soon, and In Pleasant Company

Shipping News

CD (2001) - Quarterstick / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Post-rock / Alternativ / Eksperimentell rock

Spor:
The March Songs
Actual Blood
Simple Halo
Nine Bodies, Nine States
Quiet Victories
Contents of a Landfill
How to Draw Horses

Referanser:
Rachel's
June of 44
Rodan
Slint

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Nyheter fra Doggerbanken

Medlemmene fra Rodan, Rachel's og June of 44 klarer seg fint på egen hånd.

E. Annie Proux roman The Shipping News er nylig filmatisert av Lasse Hallstrøm, med Kevin Spacey og Julianne Moore i hovedrollene. Den filmen skal nok Jason Noble og Jeff Mueller se, gutta som startet prosjektet av samme navn i 1996, i utgangspunktet for å lage musikk til NPR-programmet This American Life. Når de fikk tak i Kyle Crabtree og forleste seg på Henry Miller, ble det et mer stabilt band av det hele.

Høsten 1997 kom skiva Save Everything fra de tidligere Rodan-medlemmene, som også er/var aktive med band som Rachel's og June of 44 (dessverre oppløst).

Very Soon, and in Pleasant Company er fruktene av to og et halvt års arbeid med de nye låtene, vekselvis i direkte samarbeid med publikum og på turne med bandets lydkvinne Christina Files. Den endelige innspillingen skjedde sammen med Nobles Rachel's-kolleger Edward Grimes og Christian Fredrickson.

Sammenlignet med forgjengeren er det et mye mer mangesidig og variert album, som veksler mellom det skjøre, vakre og tandre og det støyende. Samtidig er det også mer formfullendt. Det er tydelig at medlemmene har latt seg inspirere og påvirke av sine kolleger og musikalske fremstøt med sine andre band. Rachel's nyklassisime og June of 44's jazzinfluerte post-rock er et mer fremtredende bakteppe enn på forgjengerene. Vekten ligger likevel fremdeles på instrumentene gitar, bass, trommer og samples, selv om Grimes og Fredrickson slippes til på viola og vibrafon. Mueller slår på bøtter og Noble også trakterer Hammond Orgel/Fender Rhodes og piano. En bærende kraft i det hele er Muellers finslepne og hviskende vokal.

Denne platen kan trygt anbefales folk som liker lavmælt musikk i spenningfeltet mellom rock og klassisk.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Cornelius - Point

(Matador)

Et svært vellykket forsøk på ikke å samle alle fargene på en side.

Flere:

Nils Bech - Look Back
The Besnard Lakes - The Besnard Lakes Are The Roaring Night