cover

City of Festivals

Decibully

CD (2003) - Polyvinyl

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Emo / Indierock / Americana

Spor:
On the Way to Your Hotel
Tables Turn
We Belong On Rooftops
My Lighter and Strings
Spiderbites
Tied to the Rhythm
Skipping Over Goodbye
Small Circles
Holy Angel Choir
Uncle Sam's Yard
Your Love is a Tempo
Beyond Hope

Referanser:
The Promise Ring
Mew
Wilco
The Shins

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Fin by

Stilren og maksimalistisk countryrock ført an av tidligere The Promise Ring-medlemmer.

City of Festivals er utgivelse nr to fra nok et allstar indie-kollektiv fra USA. Det syvmannssterke ensemblet har gått inn og ut av ulike bandkonstellasjoner siden midten av 90-tallet, og koblingene til The Promise Ring er tydeligst, gjennom frontmennene William Seidel og Ryan Weber som begge var involvert i det nå oppløste bandet.

Slektskapet til denne modergruppen er da også til å ta og føle på, men Decibully har definitivt klart å ta steget til siden fra sitt opphav, og med City of Festivals leverer gruppen en svært stemningsfylt og pen plate som hever seg langt over gjennomsnittet i indierockens førstedivisjon. Uttrykket er umiskjennelig basert på gode popmelodier, men instrumenteres med flere countryelementer, slidegitar og banjo sammen med vokalist Seidels rene stemme gir gruppen en egen, nokså unik sound, som gjør Decibully til et særegent band.

Det tradisjonelle americana-preget komplementeres svært virkningsfullt med smakfulle og stilrene elektronikainstrumenter, spesielt Wurlitzer og Moog er langt fremme i lydbildet. Når vi også legger til at bandet bruker trombone, perkusjon, munnspill, synth, rhodes og kor i fremføringen, kan vi trygt fastslå at more is more – dette er instrumental maksimalisme, som balanserer med trygg margin på den riktige siden av "mye er bra"/"for mye er ikke noe bra"-skillet.

Sangene er varierte, og går fra enkle poplåter til vare ballader. En umiddelbar skandinavisk referanse finnes i danske Mew, mens mer dristige og litt mer strukne paralleller trekker inn Jeff Buckley og Wilco. Først og fremst er det likevel The Promise Ring som spøker i underteksten på dette vakre albumet, som fremføres med en frydefull eleganse, teft for gode melodier og forakt for alt som smaker av lo-fi og vreng som gjør City Of Festivals til en bunnsolid plate i "singer/songwriter meets americana"-segmentet.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Leonard Cohen - Live at the Isle of Wight 1970

(Columbia)

35 år gamle Leonard Cohen leter etter seg selv og sitt eget uttrykk på scenen i 1970. Resultatet er eviggrønn ekstase.

Flere:

Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet
Jason Molina - Let Me Go, Let Me Go, Let Me Go