cover

Evolution Hour

Paganize

CD (2006) - Candlelight / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Powermetal

Spor:
The Hour
Conscience
Dark
Hollow
Turn of the Tide
The Wraith
Divinity in Vain
Blind Eyes
Mary Kings Close
Unfolded

Referanser:
Queensrÿche
Accept
Dio

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Ikke lenger bare et sideprosjekt

Frem til nå har Paganize kun vært som et sideprosjekt å regne, men Trym & co satser nå for fullt med sin 80-talls inspirerte heavy metal.

Paganize så dagens lys allerede i 2001, men har frem til nå vært kun et sideprosjekt, siden blant andre trommis Trym (Emperor/Zyklon) og vokalist Geir Helge Fredheim (WinterStrain) har vært opptatt med sine prosjekter. Bandet har i det siste skrevet låter og spilt inn demoer, som igjen har resultert i debuten Evolution Hour.

Bandet er signet på engelske Candlelight, der både Emperor og Zyklon har sitt tilholdssted. Mens de sistnevnte holder seg innenfor den mer ekstreme genren fokuserer Paganize på 70- og 80-talls heavy metal, og blir omtalt som en hybrid av Queensrÿche, Black Sabbath, Accept, Dio og Judas Priest.

Det åpner ganske friskt og freidig med The Hour, og det hele får en svært lovende start. Gutta gjør et knallfett åpningsspor, og de to-tre påfølgende kuttene er også tålelig gode, men etter hvert begynner bandet å miste litt identitet. Låtene byr på veldig mange fete riff og ideer, og Trym trommer jo som den gud han er, men det blir for lite variasjon. Det hjelper lite om gutta fyrer av riff som andre ville fått akutt senebetennelse av å prøve seg på - det blir ganske enkelt for intetsigende.

Vokalist Fredheim har en tendens til å bli litt slitsom i lengden, og siden vokalistrollen jo er den viktigste i et band som dette, bidrar det dessverre til å svekke mitt inntrykk. Ei timelang skive blir i overkant når man føler bandet ikke helt greier å levere gode nok låter, og allerede før jeg har kommet halvveis begynner det å tape seg.

Den mest innbitte fansen vil helt sikkert trykke denne til sitt bryst, men mangelen på variasjon kombinert med en anstrengende vokal ødelegger mye av moroa for min del.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Information - Biomekano

(Rune Grammofon)

Totalt gjennomført plate. Burde vært gangbar som avgangsprøve på Arkitekthøgskolen.

Flere:

Loscil - Triple Point
Paganus - Skogsrock