cover

Songs From the Other Side

The Charlatans (UK)

CD (2002) - Beggars Banquet / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Pop / Britpop / Indierock

Spor:
Imperial 109
Everything Changed
Happen to Die [Long Version]
Occupation H. Monster
Stir It Up
Feel Flows (Van Basten Remix)
Subterranean
Back Room Window
Green Flashing Eyes
Nine Acre Dust [Chemical Brothers Remix]
Frinck
Your Skies Are Mine
Two of Us
Don't Need a Gun
Title Fight
Clean up Kid

Referanser:
The Chemical Brothers
Van Basten
The Stone Roses
Ian Brown
Ride

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Hyggelig og kuriøst tilbakeblikk.

Etter fjorårets fine langspiller Wonderland, gir Charlatans ut en samling b-sider fra tiden 1990-1997.

The Charlatans har siden 1990 syslet med småalternativ engelsk poprock, og er blant de få gjenlevende grupper fra den såkalte Madchester-bølgen som fortsatt holder koken. I fjor kom Charlatans ut med den overraskende fine platen Wonderland, og i år er det altså klart for samleplate nummer tre. Denne gang er det verken snakk om noe greatest hits eller nyere konsertopptak. Songs From the Other Side er en samling b-sider fra singler utgitt mellom 1990-1997, og således er platen kanskje mer myntet på de spesielt interesserte.

At dette materialet ikke fikk plass på tidligere album, langt mindre som a-singler, er forsåvidt forståelig nok. Generelt har ikke sangene her særpreg eller "punch" nok til å stikke seg nevneverdig ut i forhold til annet Charlatans-materiale fra glansperioden. Det er da heller ikke poenget, men som et samlerobjekt for dedikerte fans er det unektelig en hendig utgivelse. Happen to Die er et hyggelig gjenhør med tiden da Hammond- og gitarpop med innslag av psykedelia var verdens naturligste kombinasjon. Occupation H. Monster er en skjev poplåt med godt gammelt Charlatans-tilsnitt, mens Stir it Up holder høy brit-rock-faktor med bra driv og den nesten alltid tilstedeværende herr Hammond. Likhetene med Stone Roses er også tydelige, særlig i det tidligere materialet. Siden låtene på Songs From the Other Side kom ut mellom 90 og 97, får man med seg både baggy indie med datidens dansbare rytmer, såvel som instrumentallåter og enkel Charlatans-hyggepop.

To remixer er det også gjort plass til; fra Van Basten og Chemical Borthers. Sistnevnte gjør en masete og bakstreversk bigbeat-versjon av Nine Acre Dust, noe som ikke er allverden å høre på. På hitsamleren Melting Pot fra '98 gjorde Chemical Brothers en langt mer vellykket remix, med sin sugende versjon av Patrol. Van Bastens remix av Feel Flows på denne samleren er i så måte heller å foretrekke, hvis man setter pris på mimring fra den gangen acid house infiltrerte britisk rock. Men spesielt spennende er heller ikke Van Bastens knotter, da anbefales heller Charlatans egen Frinck.

Akustisk skranglepop, med en lett gjenkjennelig "baggy attitude", er også noe Charlatans har vært ambassadører for i lengre tid. Og med tilbakeblikk som Your Skies Are Mine er også denne siden av gruppa representert.

Songs From the Other Side er en grei samling fra en epoke og stilart dominert av fusjonen gitarrock og dansbare diskotekrytmer. I tillegg får man gladpop og indie farget av Charlatans' og Tim Burgess' særegne og tilbakelente stil, med sanger som tidligere ikke var så lette å få tak i. Dersom man er en svoren tilhenger av The Charlatans, og må ha alt gruppa har gitt ut, er dette en riktig så fin samling med b-sider. Da undertegnede til en viss grad faller inn under denne kategorien, har karakteren også blitt gitt med en stor porsjon godvilje. Har man ikke noe forhold til gruppa er dette imidlertid ikke den heldigste inngangsporten. Prøv heller samleren Melting Pot, eller gamle gode Between the 10th and 11th, Some Friendly eller The Charlatans.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Animal Collective - Sung Tongs

(Fat Cat)

Naturbarn fra Maryland byr på 50 minutter med friske urter, nøtter og bær. Og noen magiske sopper til dessert.

Flere:

Belle & Sebastian - The Life Pursuit
Supersilent - Supersilent 7