cover

Oui

The Sea and Cake

CD (2000) - Thrill Jockey / Clearspot / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Post-rock / Eksperimentell rock / Cocktail

Spor:
Afternoon Speaker
All the Photos
You Beautiful Bastard
The Colony Room
The Leaf
Everyday
Two Dolphins
Midtown
Seemingly
I Missed the Glance

Referanser:
Tortoise
Gastr Del Sol
Jim O'Rourke

Vis flere data

Se også:
One Bedroom - The Sea and Cake (2003)
Everybody - The Sea and Cake (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Første på tre år

Endelig er feinschmeckerne tilbake. Etter hektisk hvileperiode manifesterer de posisjonen som Chicagos popkonger.

Oui markerer et triumferende "comeback" etter tre års pause. I denne perioden har medlemmene forfulgt både musikalske og andre kunstneriske sidespor. Perkusjonist John McEntire har vært aktiv som musiker og produsent for en mengde band (inkl. Stereolab og Tortoise), og er post-rockens fanebærer par excellence. Sam Prekop og Archer Prewitt (begge gitar/vokal i TS&C) har sluppet hvert sitt fantastiske solo-album, og bassist Eric Claridge har brukt tiden på å stille ut sine malerier over det ganske USA.

Disse fire har altså nok en gang sluppet løs sin kreativitet i fellesskap, og resultatet er igjen en milepæl i melodiøs og utsøkt fengende loungepop. De fremviser en utrolig teft for delikate rytmekombinasjoner, utsøkte overganger og fengende melodilinjer. Sam Prekop utgjør hoveddelen av TS&C sterke særpreg, med sin klare gitarlyd og karakteristiske stemme. McEntire og Claridge er "timekeepers" og sørger for framdriften med presise og tidvise kontrapunktiske rytmer. Nytt denne gangen er strykerarrangementene, de fungerer som et bakteppe og bidrar til et bredere lydbilde.

Dette er en av årets plater, og bør vies oppmerksomhet i sin helhet av alle som hevder de er interessert fengende og smektende popkunst. Midtown har alle kvalitetetene som er typisk for bandet, og kan allerede kalles en av klassikerne i TS&C lille, men fantastiske diskografi.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.