cover

Sonic Crayons

Ken Sharp

CD (2007) - Jet Fighter

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Powerpop / Poprock

Spor:
Hello Hello
The Man Who Couldn't Be Wrong
Better Every Day
Melody Hill
New Attitude
Orange Cellophane
So Simple Radio
Candy
Get Yourself Together
Rush Rush
Why Cirls Cry
I Got Lost
Remember

Referanser:
The Beatles
Beach Boys
Cheap Trick
Todd Rundgren
Matthew Sweet
Jellyfish
Aimee Mann
The Posies

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Nå kan sommeren komme!

Ken Sharp gjør ventetiden til sommeren blir kort. Her presenteres POP med store bokstaver.

Sonic Crayons er det tredje albumet fra amerikanske Ken Sharp. Han er en ubeskrevet artist i Norge, ingen topp-plasseringer, men kritikerrost i flere anerkjente utenlandske musikktidsskrifter. Dette pirrer nysgjerrigheten. Totalt ukjent for meg setter jeg meg til rette for å høre.

Om vi ikke snakker om en bombe så viser i hvert fall denne musikkopplevelsen om popmusikk med store bokstaver - POP. Dette er snilt, vennlig og lytteren tas med gjennom et album fullspekket med et stilfult, sikkert, solid og vakkert håndtverk.

Her er det flere låter med hitpotensiale og da snakker jeg store salgstall. Hush Hush er en pop-perle av dimensjoner som burde spilles kontinuerlig på alle radiostasjoner fra april til august - en sommerklassiker.

Sukkersøte Candy er en vakker ballade som starter slik: "Candy, candy I've been waiting for the sun. Now my blue eyes day's just begun, it's okay or is it?". En enkel intro med piano og vokal, så kommer bass og de andre instrumentene etterhvert. Dette smaker og låter søtt, akkurat på grensen til at det hele blir kvalmt, men heldigvis så blir det aldri det. Mannen er for smart. Han stjeler fra 60-tallets popmusikk - som er hovedingrediensen - for så å blande denne herligheten med 70-talls powerpop. Ved hjelp av denne miksturen har Sharp skapt fargerikt album.

Elementer fra både John Lennon og George Harrrisons solokarrrierer har fått sin plass i hodet til Sharp, og flere av låtene kunne gjerne ha blitt laget av Beatles-medlemmene. Av mer moderne referanser så er dette heller ikke ulikt soloalbumene til Posies-medlemmene Ken Stringfellow og Jon Auer, som begge har gitt ut noen glimrende plater. Her blir det Posies som synger solo-Beatles låter.

Koringen er vakker og ikke helt ulikt Beach Boys, selv om surfegutta er vel ikke beste referansepunktet. Imidlertid har Carnie Wilson, tidligere kjent fra Wilson-Phillips og datter av Brian Wilson (Beach Boys), bidratt med korhjelp. En coverlåt har det også blitt plass til med Archies' (som er mest kjent for hiten Sugar Sugar) Melody Hill. Som de egenskrevne låtene holder også denne høy klasse. Det er egentlig vanskelig å trekke fram enkeltkutt her, hvis vi da ser bort fra Hush Hush. Det er lagt stor vekt på perfeksjonismen for å skape den gode pop-låten, og det er ingen tvil om at dette har han fått til over en hel plate.

I en mørketid som vi nå er inne i februar måned med snø og regn om hverandre, så gleder jeg meg til sommeren, dette på grunn av den sjarmerende Ken Sharp og hans album. Er du glad i referansene til Sharp, så er det ingen grunn til å la seg vente til og ta en lytt på dette albumet. I mangel på stort plateselskap med distribusjonsapparat er det ingen som fører denne her i Norge. Men fortvil ikke – albumet kan skaffes fra Ken Sharps MySpace-side.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Filter - The Amalgamut

(Reprise)

Velprodusert og polert amerikansk klisjerock som fungerer mye bedre enn klisjeene den er bygget på.

Flere:

Le Corbeau - Moth on the Headlight
Grey de Lisle - The Graceful Ghost