cover

The Pink Robots

The Pink Robots

CD (2010) - Your Favourite Music (YFM) / Sonet / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Synth / Poprock

Spor:
Curly
Knife
Macintosh
Pink Robots
Nothing At All
Line
Big Machine
Appetite
Goodbye Crocodile
Washing Machine
Unanimal
Don't You Worry

Referanser:
Donkeyboy
Muse
Bjørn Johan Muri
Red Hot Chili Peppers
Coldplay
a-ha

Vis flere data

(1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7)


Uhørt!

Hipsterhelvete som høres ut som et Grand Prix-bidrag fra Litauen.

The Pink Robots er fjorårets vinnere av Urørt og har dermed fått a-listet låta Curly og lov til å reise rundt om i vårt langstrakte land på turné.

Debutplata starter med radiohiten Curly. Noe som minner om Muse paret med Red Hot Chili Peppers og fått en irriterende liten drittunge som skal spy ut refrenger som gjør at du vil hoppe ut fra Prekestolen. Åpningssporet skal sette standarden for det som kommer, fange lytterens oppmerksomhet og gjøre klar for at du vil høre på mer. I dette tilfellet vil jeg langt fra det, men jeg det har jeg gjort, og det attpåtil flere ganger. Men allerede når Macintosh kommer som spor 3, må jeg bare skru av, sette meg ned og telle til 10 før jeg kan fortsette. Da er jeg så sliten og forbanna at jeg ikke trodde jeg skulle klare mer.

Referansene til band som Muse er åpenbare, det er nok også et faktum at bandet har spilt Californication til det kjedsommelige. Om det funker? Langt ifra. Dette er bare irriterende for øregangene. Bandet høres ut som et Grand Prix-bidrag fra Litauen. Jeg kan ikke skjønne at det er noen ting ved The Pink Robots som gjør at du ønsker at den skal bli spilt noen steder hvor du er.

Jeg har prøvd å like det, jeg har satt meg ned uten forstyrrelser, jeg har lyttet til de som sier at dette er spennende og nyskapende popmusikk, at vi i lille Norge kan lage noe med internasjonal appell. Men mine øreganger blir uansett ødelagt av disse liksom-hipsterne. Og Don't You Worry liksom. Jo, jeg blir bekymret, og jeg blir redd for at dette bandet skal flyte rundt på en medgangsbølge og snart følge opp med nok en skive og nok en låt à la Curly eller en av de andre. For det er jo ikke akkurat slik at variasjonen er utbredt på denne utgivelsen. De har fått snekret sammen en oppskrift som de følger til punkt og prikke, det er bare så synd at i denne oppskriften er salt byttet ut med sukker. For når det kommer til bidragsytere og produsenter har det virkelig blitt slik at flere kokker gir mer søl.

De vinner altså en nokså demokratisk konkurranse, og da er det kanskje meg det er noe galt med, men jeg håper da ikke det. Jeg mister rett og slett tiltro til folkets røst når slike band blir stemt frem som det beste av undergrunnsscenen i Norge. Om jeg ikke har forstått hvorfor dette skal være så bra, arrester meg gjerne, men jeg klarer bare ikke mer av denne musikken. Jeg blir rett og slett lei meg på vegne av norsk musikk når dette skal være det som er det beste på den norske himmelen over band som ikke helt har slått gjennom. Og de slo jo også mange gode band, men jeg nekter allikevel å bøye meg av for flertallet. Jeg klarer det bare ikke!

The Pink Robots sin første skive er noe jeg trygt vil la bli stående urørt i cd-hylla. Den kommer nok ikke til å bli tatt fram under noen som helst anledning, til det er jeg altfor glad i vennene mine som kommer på besøk.

Er noen av låtene verdt å få med seg? Nei! Kommer jeg til å høre på dette frivillig igjen? Absolutt ikke! Det eneste positive jeg kan si er at jeg gratulerer The Pink Robots med å ha gitt ut den verste norske plata jeg har pint meg gjennom og noe av det største makkverket som noen gang har sneket seg inn på stereoanlegget mitt.

comments powered by Disqus

 



Dag
2010-04-28Uenig

Har platen selv, og synes den er riktig så bra! Det er takhøyde for å ikke like et band. Anmelder er i mine øyne litt i overkant krass her, og har tendensen til å være ufin når et anerkjent band som The Pink Robots blir sammenlignet med et Grand Prix innslag fra Litauen. Anders Bø pisser liksom litt på samtlige som har stemt på bandet i Urørtfinalen, P3, bl.a Hovefestivalen, Slottsfjellfestivalen, Storåsfestivalen, Raumarock, Jugendfest og andre involverte festivaler og arrangører.

Ragnar V
2010-04-29Enig med anmelder

Dette er rett og slett møl, selv om jeg ikke helt ser hvor anmelder har fått det for seg at de er hipstere på noe som helst vis. Bekledning, image og scenefremtoning er like tacky og cheesy som musikken deres. At bandet får lov til å gjøre festivalsommeren grunnet én P3-hit har vel fint lite å si, Dag? De kommer aldri til å markere seg utenfor Norge.

Ole K.
2010-04-29Yes!

Anmelder snakker om at han har hørt hele platen opptil flere ganger. Sikkert for å prøve å legitimere hans egne meninger om en plate han mest sannsynlig ikke har giddet å høre igjennom.

Faktisk virker det mer sannsynlig at han skrev anmeldelsen mens han kikket på baksiden av coveret, slik at han iallefall fikk låtene i riktig rekkefølge.

Man skjønner jo hvor denne anmeldelsen bærer bare ved å lese de første tre linjene. Hvis anmelderen ikke liker låta "Curly" engang, så kunne han jo like gjerne latt noen av de andre skribentene på groove.no anmelde platen?

Når anmelder påstår at denne platen ikke er variert, faller det på sin egen urimelighet. Denne platen innehar faktisk ganske så mye variasjon, både tonalt, såvel som dynamisk og lyrisk.

Det bekrefter bare mine mistanker om at anmelder ikke har lånt et halvt øre til platen engang.

Anmelder har tydeligvis ikke hørt særlig mye på RHCP eller Muse heller, for The Pink Robots må vel sies å ha heller lite til felles med nevnte band.

Når anmelder i tillegg kritiserer folk og fe, pga. at TPR ble "Årets Urørt". Og når han i tillegg er bekymret over at kanskje TPR kan bli å oppnå litt suksess, da blir jeg bekymret for hans del.

Kan ikke bare anmelder holde seg hjemme å høre på sine gamle demoer el. og spare oss andre for useriøsiteter som denne anmeldelsen?

Timian
2010-04-29Enig med anmelder

Litt vill anmeldelse, men enig i at dette bandet suger.

Det er en fryktelig dårlig utgave av liksom-Muse mixet med et par andre ting, og Muse er ikke spesielt fantastisk det heller.

Det er helt UTROLIG at dette får så mye skryt. Terningkast 2.

NB. Det er ikke noe poeng i at "noen andre" skal anmelde platen bare fordi de syns den er bedre enn terningskast 1. Om jeg hadde anmeldt en plate så syns den er dårlig så skal altså noen andre som liker den bedre anmelde den?

svein
2010-04-29Sånn er det bare

Det er nå en gang slik at når et relativt ukjent, norsk(!) band plutselig hiver fram en hitparade med dansbar og glad popmusikk så må jo dette slåes hardt ned på av kred-sugne anmeldere i dette lille jante-land. Men akkurat denne anmelderen her gjør meg oppriktig støtt. Hvis det er sånn groove.no vil fremstå, som en useriøs drittslenger, så gjerne for meg, men dere vinner neppe flere lesere på det.
Anders Bø, mange ledige jobber på: https://www.nav.no/sbl/stillingssok/enkelt.do

Reidar P.
2010-04-30En spade er en spade

God anmeldelse av svakt band. Altfor ofte ser vi norske band, gjerne debutanter, få tre ekstra poeng på karakterskalaen kun fordi de er norske og debuterende.

Her legger ikke anmelderen noe i mellom, og gud hvor befriende. The Pink Robots er noe av det verste jeg har hørt utgitt på mange år. Og det er betimelig å stille spørsmål ved hvilke bransjemekanikker som har ført dette bandet frem i lyset.

Uansett: At anmelder ikke liker plata er et elendig argument mot at anmelderen skal anmelde plata. "Du liker den ikke, så du burde latt noen andre anmelde" - da har man totalt misforstått anmelderens rolle.

Asle F.
2010-04-30Hvorfor..

...så sinna/frekk og provosert?

Det er vel ikke sånn at The Pink Robots har garantert anmelder at de kommer til å gi ut en plate han kommer til å like? Det er i alle fall en mye sterkere følelse av at anmelder vil drite ut enn faktisk å skildre plata.

Jeg har aldri hørt The Pink Robots, så jeg aner ikke hva vi snakker om, men jeg syns hele tonen i anmeldelsen er ganske fodummende og unødvendig.

Men så er jeg en sutrekopp også, da.

Jørgine
2010-07-05Så uenig så det går an å bli

Jeg har en helt omvendt mening når det kommer til Pink Robots for jeg er en stor fan av dette bandet. Nettopp derfor provoserer denne anmeldelsen meg, den er både unødvendig spydig og krass.
Det er greit at nok at du som anmelder skal vise din mening, som klart og tydelig er at du ikke liker dette albumet, men hva er så vitsen med å være så uanstendig frekk i din vei i å fremstille dette?

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

Tips på webbplatser med raba...
21.06.17 - 19:33

Vokalist søker metall/rockeb...
16.06.17 - 14:56

Jeg anbefaler The Book...
22.02.17 - 09:18

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo